Doček odbojkašica: Hiljade građana i srpske zastave

Odbojka 16. okt 202220:46 8 komentara
Tijana Bošković
Starsport/2022. by Marko Djokovic

U Beogradu je u nedelju ispred Skupštine grada priređen doček za žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, dvostrukog uzastopnog šampiona sveta. Srpske šampionke vratile su se ranije tokom dan u Beograd posle odbranjene titule na prvenstvu u Holandiji i Poljskoj.

Na terasi Starog dvora nešto posle 20.15 sati redom su izašle srpske šamionke, a svaka od njih bacila je po jednu loptu u publiku.

Zatim se obratila prva Teodora Pušić, koja je zahvalila na podršci i navijanju.

Zlatne odbojkašice:

„Hvala vam na lepim porukama tokom celog turnira, ovih 12 pobeda je za vas“, kazala je i pozdravila svoju baku i deku koji su došli u Beograd da je dočekaju.

Tehničar Bojana Drča izjavila je da oseća veliku tremu.

„Lakše mi je bilo da igram u finalu, nego da sada pričam ovde pred vama. Hvala vam što ste bili uz nas, ovo zlato je i vaše i hvala vam na svemu“, izjavila je.

Jovana Stevanović je kazala da ih često pitaju „koja je tajna njihovog uspeha“.

„Svaka od nas nosi Srbiju u srcu. Vi ste naša tajna uspeha i naša podrška“, rekla je.

dočeka odbojkašica Srbije
STARSPORT photo Belgrade Serbia
Danijele Santareli
Starsport/2022. by Marko Djokovic
dočeka odbojkašica Srbije
Starsport/2022. by Marko Djokovic

Selektor Danijele Santareli obratio se okupljenima i na srpskom rekao: „Dobro veče“. Ali i obećao:

„Naučiću više srpskog za sledecu sezonu. Sledeći put govoriću srpski na ovom mestu… Hvala vam puno“, rekao je.

Okupljenim građanima koji su aplauzima pozdravljali srpske sportistkinje,obratila se i MVP turnira Tijana Bošković.

„Hvala vam što ste došli da nas dočekate i da se zajedno radujemo. U prethodnih par nedelja svaki dan smo osećali vašu podršku. Za nas je bila velika čast da igramo za našu zemlju, za nacionalni tim. Vidimo se sledeće godine na istom mestu, istim povodom“, poručila je Bošković.

Odbojkašice Srbije odbranile su u subotu titulu svetskog šampiona, pošto su u finalu u holandskom Apeldornu pobedile Brazil sa 3:0 u setovima (26:24, 25:22, 25:17), posle 88 minuta.

Sjajna korektorka Tijana Bošković ponela je titulu najbolje igračice turnira.

Odbojkašice, koje je sa klupe predvodio Danijele Santareli, u prvoj fazi savladale su Kanadu 3:0, Bugarsku 3:2, Nemačku 3:0, Kazahstan 3:0 i Sjedinjene Američke Države 3:0. Potom su u drugoj fazi nastavile da gaze i protutnjale pored Poljske, Dominikanske Republike, Tajlanda i Turske sa po 3:0.

U četvrtfinalu domaćin Poljska savladana je sa 3:2, potom je u polufinalu Amerikankama dopušten set, a na kraju Brazil je put Južne Amerike ispraćen sa 3:0.

Rezime – 12 utakmica, 12 pobeda, devet maksimalnim rezultatom, i jedan impozantan podatak – samo pet dopuštenih setova protivničkim igračicama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare