EP (Q): Crna Gora bolja od Islanda, Rumunija od BiH

Odbojka 10. avg 202219:14 0 komentara
OSCG

Nastavljene su kvalifikacije odbojkaša za plasman na Evropsko prvenstvo. Crna Gora je posle Luksemburga – 3:0, Portugalije – 3:2, pobedila i Island – 3:0 (25:15, 25:10, 25:16), pa sigurnim koracima grabi ka trećem uzastopnom učešću na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Raspoloženi za igru u napadu, u sastavu Crne Gore, bili su Rajko Strugar sa 16, Ivan Zvicer sa 15, Luka Babić sa 12 i Matija Ćinćur sa 11 osvojenih poena. Kod Islanda, bolji od ostalih, bili su Mar Matijansen sa osam i Mar Sugordsen sa sedam osvojenih poena.

OSCG

Crnu Goru sada očekuju tri gostovanja, igraće protiv Luksemburga, Islanda i Portugalije u gostima, sa više nego realnim izgledima da stigne do šampionata Evrope. Podsećanja radi, sedam pobednika grupa, uz pet najboljih selekcija na koti pet će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

Bosna i Hercegovina je posle poraza od Švajcarske – 3:1, Albanije – 3:2, uspela da savlada Albaniju sa 3:1, ali su šanse za plasman na Evropsko prvenstvo veoma male posle poraza od Rumunije sa 3:1.

OSCG

Raspoloženi za igru u napadu, kod BiH, bili su Miloš Popović sa 12, Asmir Hukićević sa 10 i Adi Osmanović sa osam osvojenih poena. Prevagu na tasu Rumunije, doneli su Florentin Mihalkea sa 18, Adrijan Ačiobanieta sa 16 i Kristijan Barta sa 12 osvojenih poena.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!