Kolaković: Mi i Kuba u ciljnoj ravnini, borićemo se

Odbojka 11. jun 202418:59 0 komentara

Odbojkaši Srbije su čak tri sedmice bili van kuće. Kalendar Lige nacija ih je vodio najpre u Brazil, pa potom u Kanadu, a iz osam utakmica ostvarene su tek tri pobede. Ipak ono što je ove godine za Ligu nacija najznačajnije i dalje postoji još kako velika šansa da "plava četa" izbori olimpijsku vizu kroz ovo takmičenje.

„Teško putovanje, tri nedelje smo van kuće. Konačno smo u Beogradu, tokom puta nismo izgovarali da smo umorni iako je bilo primetno da je previše putovanja ostavilo traga. Imamo sedam dana da se odmorimo i spremimo za turnir u Sloveniji“, rekao je selektor Srbije Igor Kolaković.

Srbija ima nepun bod više na FIVB listi u odnosu na Kubu i te dve ekipe će se boriti do kraja Lige nacija za poslednje mesto na Olimpijskim igrama. Čim dođu u Ljubljanu imaće međusobni duel gde će svaki set imati ogroman značaj, a tim koji pobedi će imati veliku prednost u završetku trke.

„Mi i Kuba smo u ciljnoj ravnini i sad je pitanje ko će prvi da prođe sa tog turnira u Ljubljani. Borićemo se. Poštujemo Kubu i ostale protivnike“, rekao je Kolaković.

Osim sa Kubom Srbija će igrati sa Turskom, Poljskom i Slovenijom dok Kubanci za rivale imaju Slovence, Bugare i Poljake. U svim mečevima se dobijaju FIVB poeni, važno je kojim rezultatom se pobeđuje odnosno gubi i važno je da li se pravi iznenađenje protiv favorita ili se pobeđuje protiv ekipe koja je daleko ispod na svetskoj listi.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!