Kolaković za SK: Prošli smo pravu golgotu za ove tri godine

Odbojka 8. jul 202410:00 5 komentara

Selektor odbojkaške reprezentacije Igor Kolaković bio je nedavno gost Sport Kluba, a tema je naravo bila - OI u Parizu ove godine i prvo učešće srpskih odbojkaša na Igrama još od 2012.

Srbija je uhvatila poslednji voz za Pariz, i to kroz Ligu Nacija, ostvarišvi bolji plasman na rang listi od Kube.

Može se reći da će učešće na Olimpijskim igrama biti kruna generacije koju predvode Podraščanin, Atanasijević, Kovačević.

POVEZANO

„Nije bilo teško reći da ćemo se plasirati na Olimpijske igre jer je to bila želja svih, ali pre tri godine mislio sam da su nam šanse mnogo veće“ započinje priču Igor Kolaković, podsećajući se početka ciklusa.

„Prošli smo teške i duge kvalifikacije, prošli smo kroz pravu golgotu, sa puno nepredviđenih situacija, povreda, izostanaka nekih igrača. Ali na kraju smo ostvarili cilj, i to onaj glavni.

Medalje na ovim velikim takmičenjima nisu bile imperativ, već jedino da se plasiramo na Olimpijske igre. Svima je mnogo lakše, i savezu, i nama i igračima. Jer ipak ćemo igrati u Parizu za mesec dana“ ističe Kolaković.

Selektor ističe da je plasman na OI pravi podvig uzimajući u obzir sve okolnosti.

„Imali smo određeni pad kvaliteta, imamo odliv igrača, imamo godine igrača koje ne smemo da zaboravimo. Imamo igrače koji ne igraju na najvišem mogućem nivou u svojim klubovima ili njihovi klubovi ne igraju za titule već se bore za opstanak.

Ako poredimo naš tim sa timom Kube, onda smo tu inferiorni. Ali volja ovih igrača je bilo toliko izražena, i kada je Kuba u tom meču vodila sa 2:0, nismo prestajali da verujemo. Ove OI su možda najjače u istoriji kada je odbojka u pitanju, i biće jako zanimljivo“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare