Marko Bojić ponovo u Turskoj, pojačao Kiziltepe

Odbojka 4. jun 202113:13 0 komentara
Marko Bojić
FOTO: CEV

Marko Bojić, jedan od najboljih odbojkaša Crne Gore i momak koji će biti jedan od lidera na Evropskom prvenstvu, posle pet godina ponovo se vraća u Tursku.

Odbojka:

Dogovor je postignut, pa će Marko zadužiti opremu ekipe Kiziltepea, u čijim je redovima prošle sezone igrao bivši reprezentativac Balša Radunović i koja je izborila plasman u elitno društvo. Podsećanja radi, tokom bogate karijere, Marko Bojić je u Turskoj igrao za Halkbanku i Ziratbanku.

Marko Bojić je karijeru počeo u rodnom Nikšiću, odakle je vrlo mlad otišao u Budućnost, gde je proveo pet godina. Osvojio je titula u prvenstvu Srbije i Crne Gore, dve titule i tri kupa u Crnoj Gori, a onda je počeo inostranu karijeru.

Branio je boje PAOK-a, Rešovije, Konstance, Jaroslaviča, Ziratbanke, Halkbanke, Pari Voleja, Nansija, Al Šamala, Sumsel Babela, Al Nasrija, Arkade, Sportinga, Nanđinga, Omonije…

Marko Bojić je sa reprezentacijom Crne Gore ispisao stranicu istorije, jer je bio jedan od lidera tima koji je izborio plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji. Na šampionatu Evrope, Crna Gora je bila prijatno iznenaneđenje, a samo jedan set je delio Marka Bojića i drugove od plasmana u drugu fazu takmičenja.

Marko je tokom kvalifikacija u kojima je Crna Gora stigla do ponovnog plasmana na Evropsko prvenstvo, propustio većinu mečeva zbog povrede, ali će biti spreman za smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Podsećanja radi, Crna Gora je u grupi sa Italijom, Češkom, Slovenijom, Belorusijom i Bugarskom, a cilj je plasman u drugu fazu takmičenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!