OS Srbije podržao Hrvata za predsednika, ne sluša Boričića!

Odbojka 11. apr 202414:25 8 komentara
FOTO: OSS

Roko Sikirić, nekadašnji reprezentativac Hrvatske, podneo je kandidaturu za mesto predsednika Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i jedan je od glavnih favorita da na ovom mestu zameni Aleksandra Boričića.

povezane vesti

Prvi čovek hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić, juče je potvrdio vest o Sikirićevoj kandidaturi i posebno istakao podršku Odbojkaških saveza Slovenije i Srbije.

„Kandidatura Roka Sikirića velika je obaveza i čast jednog tako malog saveza, kakav je naš. Brojne zemlje i partneri stali su uz nas, poput Slovenije i Srbije, koji su bili i začetnici ove ideje. Tu je i veliki broj drugih zemalja, koji su na našoj strani“, izjavio je između ostalog Žanić.

Hrvatski mediji javljaju da Sikirić ima velike šanse da dođe do predsedničke „fotelje“, jer navodno ima podršku više od 20 Saveza, među kojima je i federacija tzv. Kosova.

Inače, juče je Odbojkaški savez Srbije, na svojim društvenim mrežama čestitao Roku Sikiriću i Hrvatskom odbojkaškom savezu na kandidaturi, uz želju „da zajedno stvaraju nove i još bolje uslove za razvoj evropske odbojke“.

Cela priča ne bi bila pomalo i čudna, da Aleksandar Boričić, dugogodišnji predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, ali i Evropske konfederacije u dva mandata, ne podržava drugog kandidata, Italijana Renata Arenu. Definitivno je da sadašnje rukovodstvo OSSRB i jedan od najuticajnijih ljudi u svetu odbojke, sada nisu na istim talasnim dužinama.

Izbori u CEV su zakazani za kraj avgusta 2024. godine na Kongresu u Napulju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare