Šok u Trentu: Monca u finalu, šampion na kolenima

Odbojka 15. apr 202413:23 0 komentara
Monca
FOTO: Lega Pallavolo

Peruđa i Monca igraće u finalu plej-ofa italijanske Serije A. Ako je plasman u završnicu za klub iz prestonice Umbrije bio očekivan, onda je rezultat Monce svojevrsno iznenađenje.

Jer, izbaciti aktuelnog šampiona Trentino, posle 0:2 u pobedama, uz dva trijumfa u Trentu, dostignuće je ravno čudu, a baš to su ostvarili puleni Roberta Pjace.

Peti, odlučujući susret, odigran u „Ajl Ti kvotidijano“ Areni, doneo je veliku dramu u 150 minuta i sve ono što vrhunska odbojka može da ponudi.

Marko Podraščanin
FOTO: Lega Pallavolo

Vodila je Monca 2:0, imala 10:5 u trećem, pa 23:22 u četvrtom setu, a kad su sve to stigli i prestigli odbojkaši Trentina, učinilo se da će šampion kroz peti set ipak doći do finala.

Imao je tim Fabija Solija vođstvo do 11:10, imao je i publiku na svojoj strani, a onda su gosti, u igri sa tri primača, zaigrali na sve ili ništa i na krilima čudesnog Rana Takahašija stigli do prvog, istorijskog finala plej-ofa u samo 14 godina dugoj istoriji kluba.

Poslednja dva poena gostima doneo je baš japanski as snažnim napadima, na oduševljenje malobrojnih navijača, koji su iz Monce došli po čudo u Trento.

U pobedničkom timu Kanađani Erik Lepki i Stiven Mar osvojili su po 23 poena, Ran Takahaši je dodao 19, a Đanluka Galasi 14.

Kod domaćih, koji će prvi trofej u sezoni potražiti u finalu Lige šampiona, 5. maja protiv Jastšembski Vengijela, Kamil Rihlicki je upisao 31 poen, Alesandro Mikjeleto 17, a Danijele Lavija 15. Srpski as Marko Podraščanin stao je na sedam poena.

Finalna serija plej-ofa između Peruđe i Monce počinje u četvrtak, 18. aprila u 20:30 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu 1. Šampion će biti prva ekipa koja dođe do tri pobede. Dan pre (17. april), seriju za treće mesto i plasman u Ligu šampiona započeće Itas Trentino i Alijanc Milano.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!