Srbija treći favorit na SP, Amerikanke baš precenjene

Odbojka 22. sep 20221:00 0 komentara
Odbojkašice Srbije
FOTO: Sport Klub

Odbojkašice Srbije, aktuelne svetske prvakinje, imaće ulogu trećeg favorita na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje u petak počinje u holandskom Arnhemu.

Tako bar misle najveće svetske kladionice, koje na jedan uloženi evro i titulu Srbije plaćaju 6,5 evra.

Povezane vesti

Favorit broj 1, po njihovom mišljenju je selekcija Sjedinjenih Američkih Država. Jesu u pitanju aktuelne olimpijske šampionke, ali će u Holandiju i Poljsku, po poslednjim informacijama, ekipa Karča Kiralja doputovati u znatno izmenjenom sastavu, u odnosu na zlatnu generaciju iz Tokija.

Naime, samo pet od ukupno 12 igračica sa prošlogodišnjih Olimpijskih igara, učestvovaće na narednom Svetskom prvenstvu. To su Polter, Vong-Orantis, Drjus, Robinson i Vošington.

Uz mišljenje da su Amerikanke precenjene i da je kvota jako mala (2,90), redakcija Sport Kluba blagu prednost u odnosu na sve ipak daje Italijankama, koje su po mišljenju kladionica druge favoritkinje.

Na Azurine, prvakinje Evrope iz 2021. godine, kvota na svetsku titulu iznosi 3,50.

Iza SAD, Italije i Srbije su Brazil, sa kvotom 7 na titulu, pa Kina (8,00) i Turska (9,00), koja bi po mnogima mogla da bude najveće iznenađenje. Od sedmog do devetog mesta su Japan (15), Poljska (41) i Holandija (51), a onda slede Nemačka, Dominikanska Republika i Tajland.

Hrvatska je rangirana na 17. mesto, a kvota na svetsku titulu ove selekcije iznosi 501.

Najmanje šanse daju se Keniji, Kazahstanu i Kamerunu, a na ove poslednje kvota za titulu iznosi 2501…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!