Johanes Han novi ambasador Sportskih igara mladih

SIM Srbije

Komesar za evropsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han postao je jedan od ambasadora Sportskih igara mladih. On se tako, na spisku ambasadora, pridružio i Predragu Mijatoviću, koji mu je kao dugogodišnji ambasador SIM dodelio plaketu.

Johanes Han se na svečanosti u Beogradu pridružio porodici ambasadora Igara koju čini veliki broj ličnosti iz sveta sporta, kulture, politike i javnog života, ne samo sa ex Yu prostora, nego i Evrope.

Prošle godine Sportske igre mladih u Srbiji obeležile su pet godina postojanja. Prema mnogim podacima, 2018. godina je bila godina rekorda i čelni ljudi srpske organizacije Sportskih igara mladih dobili su mnogo pozitivnih reči.

Ono što je sam cilj Igara je da deca uživaju. treba istaći da se ona besplatno takmiče u deset sportova, a najbolji su po tradiciji imali besplatno letovanje i druženje u Splitu. U takmičenjima je učestvovalo više od 70.000 dečaka i devojčica.

Igre koje su ujedinile region, svoje granice su proširile i na Evropsku uniju. Komesar za Evropsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han novi je ambasador Sportskih igara mladih.

Domaćin skupa bio je osnivač i predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić. Za njega je novi ambasador Igara, Johanes Han, imao poruku:

„Postoje mnoga nagađanja i tračevi, ko bi mogao da bude kandidat za Nobelovu nagradu. Mislim da bi to trebalo da budete Vi, kao mogući kandidat. Jer ono što Vi razvijate i šta ste sve uradili i uložili, vredi, da ispred regiona, bude nominovano za Nobelovu nagradu. Još jednom, mnogo vam hvala“, poručio je Han Mariću.

Ambasadori Sportskih igara mladih su velika imena sporta iz regiona poput Nemanje Matića, Luke Modrića, Edina Džeka, Predraga Mijatovića, Ivice Osima, ali i poznata svetska imana, kao što su Dejvid Bekam, Franc Bekenbauer, Murinjo, Sven Erikson i mnogi drugi.