COK: How Big We Are? Vreme je da pokažemo

COK/IMZE

Koliko smo veliki, How Big We Are, bio je slogan pod kojim su prošle godine održane Igre malih zemalja Evrope u organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Bliži se godina dana od Igara, a sećanja su još sveža. Sportisti iz devet zemalja, njih skoro hiljadu, takmičilo se sedam dana u pet gradova, u deset sportova i 122 sportske discipline.

Tada smo bili veliki i jaki. Kiša, nevreme, ništa nas nije omelo da u tom trenutku učinimo sve da se iz Budve, centra zbivanja, sa ceremonije otvaranja Igara svetu pošalje najlepša slika iz Crne Gore. Danas, skoro godinu kasnije, imamo isto pitanje, iako u drugačijim okolnostima – Koliko smo veliki, koliko smo sposobni da zaštitimo sebe i druge. Da bi svi zajedno, što pre dočekali sportske dane radosti i ponosa, šaljemo poruku koju su uputili naši najbolji sportisti – ostani doma sada. Za bolje sutra„, poručili su iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Povezano

Sportisti su poznati kao borci bez mane i straha, ali su isto tako poznati i kao osobe koje su disciplinovane i odgovorne. Jasno je da im sportska borilišta, treninzi, putovanja, mnogo nedostaju, ali strpljivo se pridržavaju mera izolacije i socijalne distance, pomažu donacijama medicinskim radnicima. Nastoje da pomognu u borbi protiv koronavirusa.

Da bi se sport vratio u normalne tokove, a samim tim i životni tokovi ponovo bili isti kao pre koronavirusa, neophodno je da sada svi sledimo primer sportista jer jedino disciplina, odgovornost i strpljenje vode ka pobedi protiv nevidljivog, ali izuzetno opasnog protivnika.