Jelenić: Velike su šanse da svi igrači ostanu u Zvezdi

Crvena zvezda je u subotu postala prvak Evrope u vaterpolu. Nevrovatan uspeh, koji su načinili momci u crveno-belim, kapicama prepričava se danima, ali uprkos euforiji, treba gledati ka napred. Posle sjajne sezone, u kojoj je osvojeno sve što se moglo – „tripla kruna“, najbitnije od svega je da li će klub uspeti u nameri da zadrži ove sjajne asove u budućnosti.

Kapiten Zvezde Andrija Prlainović preneo nam je da su „igrači voljni da ostanu u klubu, ukoliko se pronađu sredstva“, a predsednik crveno-belih, čovek koji je među najzaslužnijim za čitav ovaj projekat, Viktor Jelenić, nada se da će i naredne sezone Šefik, Pjetlović, Rađen, Prlainović i drugovi braniti boje Crvene zvezde.  

– Iskreno, još nisam svestan šta smo sve uradili… Biću svestan tek kada se sve slegne, ovo je neviđena stvar, veliki uspeh. Od ničega do osvajanja Lige šampiona – isitiče Jelenić u razgovoru za SPORTAL.RS.

Predsednik Zvezde veruje da će i naredne sezone crveno-beli imati odličan tim.

– Velike su šanse da svi igrači i dalje ostanu u klubu. Nadam se da ćemo uspeti da sačuvamo tim na okupu. Naravno, biće potrebno da se obezbede sredstva.

Uskoro se očekuju razgovori između rukovodstva kluba sa igračima o nastavku saradnje. Do 15. juna bi trebalo da bude poznato sve u vezi toga ko ostaje u klubu i sledeće sezone.

– Još malo je ostalo do toga, biće sve kako treba – optimističan je Jelenić.

Grad Beograd izdvojio je 10 miliona dinara za vaterpolo klub Crvena zvezda, posle trijumfa na fajnal-foru Lige šampiona održanom na bazenu na Banjici, kada je osvojena titula prvaka Evrope. Odličnim rezultatima u protekloj sezoni vaterpolisti Crvene zvezde su privukli i sponzore te je za očekivati da klub uspe u nameri da sačuva ovaj tim, najbolji u Evropi.

Author: Sportal.rs