SL: Srbija u finalu

aterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske lige koji se održava u ruskom Čeljabinsku. Izabranici selektora Dejana Savića savladali su u polufinalu selekciju Crne Gore rezultatom8:6(2:2, 2:2, 2:1, 2:1), i u borbi za pehar igraće protiv boljeg iz duela SAD – Mađarska.

Srpski „delfini“ su samo na početku meča, posle gola Sekulića, bili u rezultatskom zaostatku. U preostalom delu utakmice kontrolisali su igru i rezultat, a dva gola prednosti, koja su imali u dva navrata, uspeli da sačuvaju u poslednjim trenucima duela. Naime, tridesetak sekundi pre kraja Crna Gora je imala napad pri vođstvu Srbije 7:6, Brguljan je preuzeo odgovornost, ali je pod pritiskom srpskih vaterpolista izgubio loptu, a Gocić u kontri postavio konačan rezultat.

Tako je naš nacionalni tim uspeo da se domogne finale i bez Andrije Prlainovića i Duška Pijetlovića, koje je Savić poštedeo napora za ovu priliku.

Četiri gola postigao je naš tim sa igračem više, Crnogorci isto toliko. U prvoj deonici oba tima bila su efikasna bez brojčane prednosti u bazenu, pa su tako Sekulić i Brguljan pogađali za Crnogorce, a Nikić i Gocić za našu reprezentaciju.

U drugoj deonici, novo vođstvo Srbiji obezbedio je Ćuk, sa igračem više, a potom su se nadovezali golovi Markovića, Mitrovića i Paskovića, za 4:4, i svi su bili precizni u situacijama kada je protivnik bio brojčano slabiji. Treća deonica u velikoj meri je odredila epilog utakmice. Filipović je odmah na početku postigao gol, a tačno pet minuta kasnije i Udovičić, za prvo vođstvo Srbije od dva gola – 6:4. Crnogorce je „u igri“ ostavio Klikovac.

Mandić je u poslednjoj četvrtini vratio „delfimima“ dva gola prednosti, a onda su se naši dva putaodbranili, najpre posle šuta Markovića sa igračem manje, a potom u već opisanoj situaciji kada su uspeli da osujete Brguljana i potvrde trijumf preko Gocića.


Crna Gora – Srbija 6:8(2:2, 2:2, 1:2, 1:2)

BazenStroicelj
Gledalaca500
Sudije:Sadekov (Rusija), Vilijams (Novi Zeland)
Igrač više:Crna Gora 9 (4) , Srbija 7 (4).

CRNA GORA:Lazović, Draško Brguljan 1, Pasković 1, Petrović, Popović, Marković 1, Drašković, Sekulić 1, Latinović, Darko Brguljan 1, Klikovac 1, Čućković, Šćepanović.Selektor: Perović.

SRBIJA:B. Mitrović, Šaponjić, Gocić 2, Udovičić 1, Ćuk 1, Ubović, Nikić 1, Aleksić, Rađen, Filipović 1, Mandić 1, S .Mitrović 1, G. Pijetlović.Selektor:Savić.

(Foto: MN Press)

Author: Sportal.rs