Vranješ: imamo još mnogo da učimo

Reprezentacija Srbije pobedom je potvrdila plasman na Evropsko prvenstvo za rukometaše. „Orlovi“ subili bolji od Bosne i Hercegovineu niškom „Čairu“, ali je selektor Ljubomir Vranješ imao razloga za kritiku.

– Kada sam došao na mesto selektora, pred nama su bile dve utakmice u kvalifikacijama koje smo morali da dobijemo. Pre svega, ona u Rusiji koja je bila izuzetno teška jer smo bili umorni, kao i ova protiv mlade selekcije Bosne i Hercegovine. Još smo „zeleni“ i nisam 100 odsto zadovoljan igrom i treba još da učimo – rekao je Vranješ, a prenelaBeta.

Selektor našeg nacionalnog tima posebno je naglasio loš učinak u prvom poluvremenu.

– U prvom polvremenu nismo igrali toliko dobro, ali smo u drugom to ispravili. Imali smo nekoliko kontri, a to je ono što hoću. Želim da igramo moderan, evropski rukomet, sa brzim centrom i kontranapadom. Zadovoljan sam plasmanom na Evropsko prvenstvo, ali nisam zadovoljan u poptunosti igrom – objasnio je Vranješ i dodao da Srbija može da pobedi bilo koga.

– Evropsko prvenstvo nas očekuje tek za pola godine u Danskoj i budite sigurni da ćemo pokušati da napravimo ovu igru koju ja želim do tog prvenstva. Siguran da ova ekipa može da pobedi koga hoće, samo ako je na pravi način motivišete i ako su svi igrači zdravi.

Vranješ je takođe priznao da su ga igrači prihvatili na najbolji mogući način.

– Oni su veliki kolektiv, i svih 17 igrača koji su tu, pažljivo su me slušali – i oni iskusni i oni neiskusni, a to je veoma bitan faktor za ekipu – podvukao je Vranješ uz pohvale na račun publike.

– Osećam se fenomenalno, nemam šta da zamerim navijaccima. Šta više, naježio sam se.

Selektor Bosne i Hercegovine Dragan Marković rekao je da je Srbija bila „apsolutno bolja“.

– Čestitam Srbijii jer bila apsolutno bolja. Pohvalio bih njihovu igru, pre svega u meču protiv Rusije gde je postavka sekletora Vranješa bila fantastična. Ta pobeda kojom su obezbedili plasman im je značila – zaključio je Marković.

(Foto: MN Press)

Author: Sportal.rs