LŠ: Katastrofa Barselone u Manhajmu!

Barselona je važila za jednog od glavnih favorita za osvajanje titule u Ligi šampiona, ali katalonski gigant sada se suočava sa velikom pretnjom da ne bude deo završnog turnira! „Blaugrana“ je u nedelju uveče poražena od Rajn Nekar Levena sa 38:31 (22:14), u prvoj utakmici četvrtfinala elitnog takmičenja pred 13.200 navijača.

Nikola Karabatić, Kiril Lazarov i družina bili su svesni jačine protivnika, koji je trenutno lider u najjačem evropskom šampionatu Bundesligi, ali još uvek ne dovoljno dobri da bi odgovorili na izazov u areni u Manhajmu. 

Niklas Landin sa 16 odbrana i Uve Genshajmer sa 14 golova, prikazali su rukomet iz druge dimenzije, neki komad rukometne budućnosti. Nekadašnji golman reprezentacije Jugoslavije Arpad Šterbik spasao je Barselonu da ne bude poptuno demolirana u Nemačkoj, te gosti na kraju moraju biti zadovoljni i sa porazom od „samo“ sedam golova razlike, pošto su u 39. minutu gubili i sa 11 (30:19).

Nemce je predvodio odlični i već pomenuti Uve Genshajmer sa 14 golova iz 17 pokušaja, dok je kod Barselone najbolji bio Kiril Lazarov sa deset golova. Srpski reprezentativci Nikola Manojlović, Rajko Prodanović i Žarko Šešum nisu se upisali u strelce.

LŠ, četvrtfinale prvi mečevi

Subota:

PSŽ – Vesprem 26:28 (14:12)
Metalurg – Kil 21:31 (9:14)

Nedelja:

Rajn Nekar Leven – Barselona 38:31 (22:14)

Ponedeljak:

Flensburg – Vardar 19.00

(Fot Beta/AP/ POLFOTO, Claus Bonnerup)

Author: sportal.rs