DIJAMANTSKA LIGA NA SK: Bondarenko napada Sotomajora

Posle Dohe, Dijamantska liga nastavlja se u Šangaju, a ovo će biti dosta važan miting za sve učesnike.

Osim dobrog početka sezone, ovo je najbliže klimi i atmosferi koja će ih očekivati na Svetskom prvenstvu u Pekingu nešto kasnije ove godine. Za one koji to možda nisu znali, u Dijamantskoj ligi su takmičenja naizmenično, pa ćemo videti potpuno druge discipline i lica u odnosu na one u Dohi.

Kada smo već kod Dohe, srpski atletičari su imali veoma solidan početak Dijamantske lige. Asmir Kolašinac je bio peti, a Ivana Španović je bila šesta. Što je još važnije, Ivana je ispunila olimpijsku normu, što je i jasno navela kao osnovni cilj pred ovo takmičenje.

Za gledaoce u Šangaju, svakako će glavni događaj biti oproštaj Liu Ksijanga. Jedan od najboljih preponaša svih vremena nije mogao da dobije bitku sa povredama i odlučio je da se penzioniše. Kada je bio zdrav, zaista je bilo uživanje gledati ga. Sada svetski rekord u toj disciplini drži Arijes Merit.

Još dve discipline se iščekuju sa velikim nestrpljenjem. Bogdan Bondarenko kreće u novi napad na svetski rekord Havijera Sotomajora u skoku u vis, a glavni konkurent biće mu Baršim iz Katara. Veliki duel vodiće i Kirani Džejms i Lašon Merit na 400 metara. U svakom slučaju, uživaćete uz kraljicu na najboljem klubu…

Author: BJ