Jovana Stevanović osvojila titulu prvaka Italije

Srpska odbojkašica Jovana Stevanović osvojila je titulu šampiona Italije sa Kasalmađoreom i ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba. Kasalmađore je do titule došao sa 3-2 u seriji protiv Novare, pošto je u majstorici, na gostujućem terenu, slavio sa 3:1, po setovima 25:23, 22:25, 25:23, 25:20.

Stevanovićeva je bila jedna od najboljih u trijumfu svog tima u odlučujućoj utakmici, sa 14 poena. Đenari je upisala 18 poena, Tiroci jedan manje, a Ortalani 15.

Cela finalna serija obilovala je uzbuđenjima, pošto je Novara bila ta koja je dolazila do prednosti na svom terenu, a Kasalmađore uspeo da se vrati na svom terenu. Upravo u majstorici je viđen prvi trijumf u gostima, a tada je bilo najvažnije, pa su Stevanovićeva i njene saigračice zasluženo podigle šampionski pehar.

Italijanska Serija A važi za jednu od najjačih na svetu, a trijumf Kasalmađorea predstavlja veliko iznenađenje. Stevanovićeva i saigračice su na tronu nasledile Pjaćencu, koja je bila neprikosnovena u poslednje dve godine u Italiji.

Jovana Stevanović je već dve godine prvi bloker Serije A, kao i jedna od najboljih igračica lige. Ona je karijeru počela u Crvenoj zvezdi, a 2013. godine je došla u Kazalmađore, sa kojim joj ovog leta ističe ugovor.

Author: SEM