Hamilton: "Ne predajem se!"

Samo dan pošto je rekao da je borba za titulu u Formuli 1 gotova, vozač Meklarena Luis Hamilton naglasio je da se ne predaje.
Hamilton je u nedelju kao četvrti prošao kroz cilj na Velikoj nagradi Evrope, na kojoj je aktuelni šampion Sebastijan Fetel došao do šestog trijumfa i to na osmoj trci sezone.
„Želim da poručim svim svojim navijačima, ignorišite sve ono što se pojavilo u novinama. Moj tim se nikada neće predati i ja se nikada neću predati!“, rekao je Hamilton.
Hamilton je još u nedelju rekao da misli da je borba za titulu skoro gotova, a on je poslednji put trku završio ispred Fetela u aprilu, kada je pobedio u Kini. Tada je Britanac do trijumfa došao više zahvaljujući boljoj strategiji, nego zbog bržeg bolida. Ali, vozač Meklarena sada zauzima četvrto mesto u generalnom plasmanu sa 89 bodova manje od aktuelnog šampiona. 
Posle osam trka ove sezone, mladi Nemac ima 77 bodova više od najbližih rivala, vozača Meklarena Džensona Batona i timskog kolege iz Red Bula Marka Vebera. Do kraja sezone ostalo je još 11 trka, odnosno maksimalno 275 bodova za osvajanje.
Od Hamiltonove pobede u Kini, Red Bul je još dobio na brzini, dok je Meklaren, u kojem je Baton pobedio na maratonskoj Velikoj nagradi Kanade, sada i iza Ferarija u normalnim uslovima. 
„Iskreno, nismo bili brzi kao Ferari, i čak da sam bio ispred mnogo bih se mučio da zadržim poziciju. Izgleda kao da smo napravili koram unazad ovog vikenda, dok su ostali krenuli naped“, rekao je Hamilton. 
Britanac je, ipak, posle trke na ulicama Valensije imao utehu u tome što posle dve trke nije imao nijedan udes na stazi. Šampionat se nastavlja 10. jula na legendarnom „Silverstonu“, gde će Hamilton imati veliku podršku, a upitan da li se raduje toj trci, vozač Meklarena je rekao: 

„Ne. Radujem se što ću videti navijače, jer je lepo biti u svojoj zemlji i imati toliku podršku. Ali, nismo dovoljno brzi da bismo pobedili tamo i mislim da ćemo zbog novih propisa napraviti novi korak nazad“.

Author: AK, B92