Veber bolid zamenio avionom

Vozač Red Bula Mark Veber kokpit svog bolida početkom ove nedelje zamenio je avionskim na londonskom aerodromu “Hitrou”.
Veber je još ranije iskazao svoju želju da dobije pilotsku dozvolu, a u realizaciji svojih ambicija pomogla mu je kompanija Kvantas (Qatans).
Kvatans će Australijancu pomoći tako što će mu naći odličnog mentora, ali i pružiti mogućnost da se obučava u simulatoru te kompanije. Uz to, Veberu će preporučiti gde će moći dodatno da trenira pilotiranje avionom da bi na kraju mogao i da dobije dozvolu.
Sigurno je da pred vozačem Red Bula nije težak posao pošto vožnja bolida Formule 1 traži odlične vozačke sposobnosti, ali i odličnu koordinaciju ruku, što će mu sigurno pomoći u novom izazovu. 
Veber je rekao da je pilotiranje avionom nešto što ga je uvek fasciniralo, a pre nekoliko meseci je imao priliku da u Kvantasovom simularotu B737 preleti stazu “Albert park “ u Melburnu, zbog čega je odlučio da se ozbiljnije posveti realizaciji svoje želje. 
Početkom nedelje Veber je prisustvovao i mečevima Vimbldona, gde je pružio podršku svom sunarodniku Bernardu Tomiću, koga je u sredu, u četvrtfinalu, eliminisao Novak Đoković. 
Naredni izazov Vebera u Formuli 1 očekuje za deset dana, kada je na programu Velika nagrada Britanije, na stazi “Silverston“. 

Author: AG