IVANA PONOVO REKORDNO: Mogu i više od 7,02! (VIDEO)

Neverovatna Ivana Španović ponovo je oborila nacionalni rekord Srbije! Ona je u poslednjoj, šestoj, seriji mitinga DIjamantske lige u Cirihu skočila do 7,02 metara i drugim uzastopnim trijumfom preuzela drugu poziciju u generalnom plasmanu.
Ovo je bio i revanš Amerikanki Tijani Bartoleti, vodećoj u generalnom plasmanu, koja joj je nedavno u Pekingu osvojila zlatnu medalju, a Španovećava treće.Amerikanka je u poslednjoj seriji u Cirihu skočila 6,97 metra i prestigla do tada vodeću Ivanu (6,93), ali je samo nekoliko trenutaka kasnije Srpkinja ostvarila najbolji skok u karijeri! Treće mesto pripalo je srebrnoj iz Pekinga Britanki Šari Preoktor (6.58).Španovićeva je, dakle, u samo deset dana tri puta oborila rekord Srbije i još jednom potvrdila da nema limite.
Takmičenje je bilo vrlo uzbudljivo. Pre svega, posebno mi je drago što sam uspela da ostanem pribrana i smirena pred treću seriju posle prva dva prestupa. Posle Tijaninog skoka u sšstoj seriji samo sam se nasmejala i sa zadovoljstvom prihvatila izazov. Ovog puta završila sam takmičenje u moju korist sa novim nacionalnim rekordom. Meni lično izuzetno je važan i skok od 6,93 metara sa višše od 15 centimetara rezerve, koji je samo pokazatelj da mogu mnogo više i od ovih 7,02, ali ima vremena za nove podvige„, rekla je Španovićeva.
Od 20 časova na SK 2 možete da pratite i takmičenje u ostalim disciplinama u Cirihu.
Poslednji miting Dijamantske lige na programu je 11. septembra u Briselu.

Author: BS