F1: Raikonen menja Vebera?

Tekuća sezona u Formuli 1 još uvek nije blizu kraja, a već se govori o mogućim transferima za sledeću.
Šampion iz 2007. godine Kimi Raikonen mogao bi da zameni Marka Vebera u Red Bulu naredne sezone, tvrdi nemački Bild samo dva dana pošto je Australijanac ignorisao naredbe tima u poslednjim krugovima Velike nagrade Britanije da ne pokušava da pretekne timskog kolegu i branioca titule Sebastijana Fetela.
Raikonen je Formulu 1 napustio krajem 2009. godine, kada su ga u Ferariju zamenili Fernandom Alonsom, a od tada se takmičio u Svetskom reli šampionatu (WRC). 
Šef austrijske ekipe Kristijan Horner u ponedeljak je izjavio da veruje da je Finac Formulu 1 ostavio iza sebe. Ipak, „Bild“ tvrdi da je stroga tajna da će Raikonen zameniti Vebera, ali da je njihov izvor neko od čelnika Red Bula. 
Zanimljivo je da je Raikonen dobar prijatelj sa Fetelom i da njih dvojica provode dosta vremena zajedno kada su obojica u Švajcarskoj. Takođe, upitan koga bi za njega bio idealan timski kolega, mladi Nemac je odmah odgovorio Kimi. 
Bivši vozač Meklarena i Ferarija prošle godine je bio u pregovorima sa Red Bulom, a tada je odlučio da se drži relija, ali je sada promenio odluku. 
„Nikada nisam rekao da je moja karijera u Formuli 1 gotova“, nedavno je rekao Raikonen za finske medije. 
Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Nemačke na legendarnom „Nirburgringu“ 24. jula koju ćete moći da gledate Sport Klub Prime. 

Author: AG