Badminton reprezentativci prošli testove sa visokim ocenama

Ostali sportovi - Ostalo 22. feb 202120:16 > 20:17 0 komentara
Badminton reprezentacija Srbije
Badminton reprezentacija Srbije

U Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji u nedelju, 21. februara 2021. godine, obavljeni su tradicionalno zimsko testiranje i taktičko-tehnički treninzi reprezentativaca sa užeg i šireg spiska nacionalnih timova i perspektivnih takmičara.

Pod lupom glavnog trenera badminton reprezentacija Srbije Milana Barbira i pomoćnog trenera Nikole Mijačića našlo se više od 30 badmintonaca i badmintonki iz sedam srpskih klubova. Nakon napornog i zahtevnog dana srpska badminton struka imala je mnogo razloga za zadovoljstvo trenutnim nivoom spreme i umeća elitnih i ostalih takmičara naše zemlje.

“Imali smo vrlo zadovoljavajući odziv igrača s obzirom na to da je i dalje nepovoljna epidemiološka situacija u zemlji. Lepša vest je da su reprezentativci ostvarili odlične rezultate uprkos otežanim sveukupnim uslovima za bavljenje sportom, a posebno želim da pohvalim i naše manje razvojne i takmičarske centre, čiji su treneri očigledno uložili dosta truda u unapređenje ovog segmenta razvoja igrača”, ocenio je Milan Barbir.

Po njegovim rečima tehničko-taktičke trenažne aktivnosti su pokazale veći prostor za usaglašavanje rada svih centara.

“Ima prostora za napredak u ovom segmentu organizacije rada ali sam siguran da će i on u najskorije vreme biti podignut na najviši mogući nivo. Sve u svemu formu na samom terenu u takmičarkim uslovima nadam se da ćemo moći da proverimo već narednog meseca kada bi trebalo da započnemo održavanje nacionalnih takmičenja kao i učešća na međunarodnim turnirima. Očekuju nas razvojni međuškolski i seniorski A, B i C turniri. Prvi na inostranoj sceni bi trebalo da se nađu najbolji seniori koje od 25. do 28. marta očekuje izuzetno jak svetski turnir u Poljskoj”, istakao je Barbir i dodao –

Badminton reprezentacija Srbije
Badminton savez Srbije

“Po svemu viđenom, imamo razloga da verujemo da se i dalje krećemo u dobrom takmičarskom smeru. Velike su nam ambicije po vraćanju koliko-toliko normalnih uslova za održavanje i učešće na sportskim takmičenjima.’’

Okupljanju reprezentativaca i perspektivnih takmičara u Nacionalnom badminton centru u Beogradu prisustvovali su igrači i treneri iz Kruševca, Kragujevca, Pančeva, Čačka, Novog Sada i Beograda.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!