Badminton: Srbija na seniorskom EP u Kijevu

Badminto reprezentacija Srbije na EP u Kijevu
Badminto reprezentacija Srbije na EP u Kijevu

U Ukrajini u utorak, 27. aprila 2021, počinje Evropsko prvenstvo za seniore na kojem će se do 2. maja za odličja boriti 232 najboljih igrača i igračica sa Starog kontinenta.

Čast da brane boje Srbije na ovom takmičenju pripala je Luki Miliću, Igoru Bjelanu, Andriji Doderu i Mariji Sudimac koji su još u četvrtak stigli u glavni grad Ukrajine, Kijev. Srbija će imati predstavnike u tri konkurencije – muškom i ženskom singlu i muškom dublu, a svi naši reprezentativci na teren izlaze već u utorak, prvog dana šampionata.

Milić će u prvom kolu muškog singla ukrstiti rekete sa Portugalcem Bernardom Atilanom. Taj meč je drugi na programu terena broj 2, na kojem program počinje u 11,30č. Za plasman u drugo kolo ženskog singla Sudimčeva, dojučerašnja juniorka i osvajačica bronze na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu za juniore u Finskoj, boriće se protiv Rajčel Darag iz Republike Irske u ukupno četvrtom meču programa na terenu broj 2. Voljom žreba rivali Bjelanu i Doderu na startu takmičenja u muškom dublu biće italijanska kombinacija Đovani Greko, Kevin Strobl. Duel našeg i italijanskog para je peti na programu terena broj 1 gde program startuje u 11,30 č.

Juniorsko prvenstvo u badmintonu
Badminton savez Srbije

Pomoćni trener badminton reprezentacija Srbije, Nikola Mijačić, koji će predvoditi naš tim u Kijevu, pred početak šampionata ističe da je samo učešće na Evropskom prvenstvu za seniore potvrda da je srpski badminton na pravom putu.

”Plasman na Evropsko seniorsko prvenstvo i činjenica da smo ovde sa četiri izuzetno mlada takmičara najbolji je dokaz da se polako ali sigurno priključujemo samom vrhu evropskog badmintona. U odličnoj formi i sjajnoj atmosferi dočekujemo početak takmičenja, gde smo željni dokazivanja ocekujemo prve mečeve. Ciljevi su jasni, pobede u prvom kolu u svim konkurencijama. A nakon toga se okrećemo narednim protivnicima, analizama, korak po korak. Imamo kvalitet, imamo sve što je potrebno da se nadmećemo sa najboljima. Iskreno se radujem početku turnira”, istakao je Mijačić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!