Duplo skuplje karte za metro tokom OI u Parizu

REUTERS/Stephane Mahe

Cene karata za metro u Parizu biće gotovo duplo skuplje tokom trajanja Olimpijskih igara 2024. godine, najavila je predsednica regije glavnog grada Francuske, dodajući da će stanovnici sa propusnicama biti zaštićeni od privremenog poskupljenja.

povezane vesti

Gradonačelnik Pariza upozorio je prošle nedelje da će usluge javnog prevoza, koje pružaju regionalne vlasti, biti nedovoljne tokom događaja. Olimpijske igre održaće se od 26. jula do 11. avgusta.

„Tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, regija Ile-de-France dramatično će povećati ponudu prevoza. Ne dolazi u obzir da stanovnici snose taj trošak“, rekla je predsednica regije Valeri Pekrese i dodala

„Napravićemo novu propusnicu, propusnicu za Pariz 2024., koja će posetiocima omogućiti putovanje kroz celu regiju Ile-de-France. Koštaće 16 evra dnevno, a do 70 evra nedeljno. To je fer cena“ rekla je Pekrese.

Rekla je da će karta za metro koštati četiri evra za razdoblje od 20. jula do 8. septembra, dodajući da to neće uticati na stanovnike regije sa uobičajenom mesečnom ili godišnjom kartom.

Mesečna karta inače košta 84,10 evra.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!