Havran i Rakonjac drugi u Evropi

FOTO: Streljački savez Srbije

Mladi srpski strelci su nastavili niz odličja na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru. Aleksandra Havran i Aleksa Rakonjac su osvojili srebro u takmičenju juniorskih miks parova puškom drugog dana prvenstva.

povezane vesti

To je drugo odličje za Srbiju na ovogodišnjem EP, posle titule ekipnog prvaka Evrope koju je osvojila ženska juniorska ekipa puškom.

Aleksandra i Aleksa su u kvalifikacijama u Đeru bili ubedljivo prvi sa odličnih 630,3 kruga.

U meču za zlato rival im je bila prva ekipa Nemačke. Srpski tim je odlično počeo, dobio prve dve serije i poveo sa 4:0. Međutim, Nemci su bili precizniji u naredna četiri hica i preokrenuli na 8:4. Srpski tim je morao da „juri“ rivala i u tome je u završnici uspeo, izjednačivši na 12:12. Ali, nemački par je u naredna dva hica bio za nijansu precizniji i pobedom od 16:12 stigli do zlata.

„Miks Havran/Rakonjac je u kvalifikacijama postigao vrhunski rezultat, koji bi ih odveo u meč za zlato i na Svetskom prvenstvu. Odlično su gađali iako je iza njih težak dan. Aleksandra je osvojila ekipno zlato, ali je samo dva deseta dela kruga bila daleko od medalje. Isto toliko je delilo Aleksu Rakonjca od finala. Propuštene šanse ih nisu demoralisale, već naprotiv, bile stimulans za miks takmičenje. U meču za zlato su dobro počeli, ali posle nikako nisu uspevali da pogađaju „jake centre“, mada nisu grešili“, prokomentarisao je selektor za pušku Dragan Donević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!