IMZE: Dukić, Marković, Radović, košarkašice imaju medalje

COK /Malta Sailing Team

Igre malih zemalja Evrope završavaju se 3. juna, Crna Gora je osvojila 15 medalja, a broj će biti daleko veći, jedino ostaje da se vidi kakvog će sjaja biti. Naime, medalje u rukama imaju jedriličari Milivoj Dukić i Ilija Marković, stonoteniser Filip Radović, košarkašice, dok će se košarkaši boriti za bronzu.

Milivoj Dukić i Ilija Marković uoči poslednjeg dana takmičenja kada je jedrenje u pitanju, drže prva dva mesta, Ukoliko se ne dogodi čudo poslednjeg dana, Dukić će osvojiti zlatnu, a Marković srebrnu medalju.

Filip Radović je u grupi ostvario tri pobede, nad Mladenovićem iz Luksemburga sa 3:1, Gemijaninijem iz Monaka  sa 3:2 i Giardijem iz San Marina sa 3:1, da bi u četvrtfinalu u sjajnom meču bio bolji od predstavnika Malte Dimitrija Prokovcova, nekadašnjeg reprezentativca Češke i Ukrajine.

Filip je gubio 2:0 u setovima, izjednačio na 2:2, u petom je njegov rival vodio 8:4, pa 9:7, da bi Filip na kraju slavio 11:9 za 3:2 u setovima. Radović je već osvojio bronzanu medalju u paru sa Filipom Radulovićem.

Filip Radović
Tibor Illyes/MTI via AP

Filip Radulović je takmičenje završio u grupnoj fazi, zbog povrede, Ivona Petrić je u grupi pobedila Kipranku Meletie sa 3:0 i predstavnicu Islanda Tasić sa 3:0, da bi u četvrtfinalu sa 3:1 poražena od Arijel Barbose iz Luksemburga. Simona Perović je takođe zaustavljena u četvrtfinalu, a zaustavila je Kamele Jakob iz Malte – 3:0.

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore koja se priprema za Evropsko prvenstvo pobedila je Kipar sa 78:44, izborila je plasman u finale u kojem će igrati protiv Luksemburga.

Jelena Škerović
KSCG

Košarkaši nisu uspeli da stignu do finala, jer su u polufinalu poraženi od Malte sa 84:80 uz incidente na kraju utakmice. Poraz od Malte je bolan uprkos činjenici da je Malta sastavila ekipu od naturalizovanih Amerikanaca, ali….