Jelisejević akter velikog evropskog finala u badmintonu

Ostali sportovi - Ostalo 23. feb 202114:46 > 14:48 0 komentara
Evropsko prvenstvo u badmintonu
badminton savez Srbije

Danska je potvrdila ulogu favorita i osvojila titulu na Evropskom prvenstvu za mešovite timove koje je uz učešće od osam najboljih selekcija Starog kontinenta održano u finskom gradu Vanta od 16. do 20. februara 2021.

U finalu danska reprezentacija bila je ubedljiva protiv Francuske (3:0) kojoj je tako pripalo srebro. Brozana odličja osvojile su Rusija i Nemačka. Čast da bude akter najznačajnijeg ekipnog takmičenja u Evropi pripala je i Goranu Jelesijeviću. Jedinom srpski sudija sa sudijskim setrifikatom Evropske badminton konfederacije (BEC) imao je više nego zapaženu ulogu u Finskoj. Među 18 mečeva na kojima je delio pravdu bio je i okršaj ženskog singla između Dankinje Mie Blikfeld i Francuskinje Ći Šufei u velikom finalu i borbi za naslov evropskog prvaka.

Za Jelesijevića je nastup na Evropskom prvenstvu za mešovite timove imao poseban značaj i iz razloga što je u sklopu ovog turnira održana i procena sudija koji se pripremaju za licencu Svetske badminton federacije.

Evropsko prvenstvo u badmintonu
Evropsko prvenstvo u badmintonu

Procena znanja i veština sudija se sastojala iz pisanog testa, kao i praktičnog dela suđenja na turniru, a članovi sudijskog panela BEC, Sven Sere i Kristijan Johanesen, bili su izuzetno zadovoljni učinkom našeg sudije i izrazili spremnost da ga pripremaju za sticanje sudijske licence Svetske badminton federacije u narednom periodu.

„Izuzetno sam zadovoljan svojim suđenjem na šampionatu u Finskoj, kao i činjenicom da sam sudio jednu od tri bitke finalog okršaja. Presrećan sam i zbog činjenice da sam na proceni sposobnosti sudija dobio izuzetno visoke ocene i odlične komentare od članova sudijskog panela. S tim u vezi nadam da ću u najskorijoj budućnosti dobiti još prilika da sudim na najjačim turnirima na svetu, a sve u sklopu priprema za polaganje ispita za licencu Svetske badminton federacije“, istakao je Goran Jelesijević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!