Maja Rajković blizu top forme pred Pariz

POKCG

Crnogorska paraatletičarka Maja Rajković sa rekordom sezone završila je nastup na sankcionisanom atletskom mitingu u Kruševcu. Rajković je u bacanju koplja, u kategoriji F54 (bacanja iz specijalizovane stolice), dobru formu potvrdila hicem od 13 metara i 37 centimetara.

Bronzanoj sa šampionata Evrope iz Bidgošća miting u Kruševcu u sklopu je priprema za Paraolimpijske igre u Parizu.
U istoj disciplini, u kategoriji F34 (bacanja iz specijalizovane stolice), drugi crnogorski predstavnik Danilo Gojković ostvario je rezultat 18 metara i 60 centimetara.

Drugog takmičarskog dana, na bacalište će Miloš Spaić u bacanju kugle, u kategoriji F 11 (osobe bez vida) i Vlado Terić u bacanju kugle i diska (F40 – osobe niskog rasta).

Spaiću će Otvoreno prvenstvo Srbije u Kruševcu biti posljednja prilika da dostigne haj performans /high performance/, odnosno rezultat od 11,66 metara, što je jedan od standarda za odlazak na Igre u Parizu.

Podsećanja radi, vizu za Paraolimpijske igre su obezbedili stonoteniseri Filip Radović i Luka Bakić, atletičarka Maja Rajković, Parizu se nada Spaić, a Paraolimpijski komitet Crne Gore se nada bar jednoj specijalnoj pozivnici.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!