Mijailović: Vučić nema pravo da se meša u naš izborni proces

Ostoja Mijailović, Duško Vujošević, Božo Koprivica
Starsport

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović odgovorio je na optužbe na njegov račun i račun Skupštine SD Partizan, nakon gostovanja Miloša Vazure u emisiji Sportlight. U istoj emisiji Mijailović je, između ostalog, objasnio koliko pečata ima SD Partizan, kao i zbog čega, kako navodi, druga strana ne govori istinu.

Povezane vesti

„Mislim da je tema potpuno jasna, po APR i svim drugim aktima, ova Skupština SD Partizan je potpuno legitimna i po zakonu izabrana. Ja nemam šta novo da kažem, kamere su sve zabeležile do našeg dolaska na stadion, videli ste da nismo mogli da uđemo na stadion, svi mi koji smo došli. Krenula su administrativna osporavanja od strane predsednika FK Partizan, ne SD Partizan, zato što je gospodin Obućina bio u sali, a ne na mestu na kojem je trebalo da bude, da on proverava dokumentaciju“, počeo je Mijailović za Sport Klub.

On je istakao da je očekivao i znao da će se to dogoditi, kao i da je to ponovljeni scenario iz 2016. godine. Mijailović je dodao i da ne vidi nijedan razlog zbog kojeg bi Skupštinu mogao neko da ospori i da je to razlog zbog kojeg njega i sve ostale članove Agencija za privredne registre vidi kao legitimne predstavnike SD Partizan.

Prvi čovek SD Partizan je iskoristio priliku da se zahvali navijačima na podršci, kao i većini medija čije je izveštavanje, kako kaže, bilo fer u novonastaloj situaciji.

Mijailović je govorio i o tome da li je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zauzimao stranu i davao podršku bilo kome u sagi koja se dešava u Partizanu.

„Ja nisam razmišljao da govorim o tome, ali ću odgovoriti na vaše pitanje. Mislim da je to nepravedno prema instituciji koju predstavlja predsednik države. Mislim da to nije etički prema nekom čoveku koji predstavlja sve nas zajedno kao predsednik države, da se bilo ko poziva na njega. Ja se nikada nisam pozvao na njega, da se razumemo. Neka dođu sa jednim dokazom da sam ja spomenuo državu ili predsednika države, niti jednom. Niti se on mešao u to, niti to treba da bude njegov posao. S druge strane, on kao čovek i institucija ima pravo i lično da navija za neki drugi klub. On nema ni pravo da se meša u ovaj naš izborni proces i to je ključna rečenica,“ dodaje Mijailović i nastavlja:

Vučelić i Vazura
Starsport/Srđan Stevanović

„Ja se nisam pozivao na njega niti se on mešao, niti su se mešale državne institucije u ovo. Neko je spomenuo predsednika APR, ja njega u životu nisam upoznao, da ga oni nisu stavili i mešali u ovo, ne bih znao ni kako izgleda. Imali ste jedan interesantan detalj koji su svi propustili. Prvi snimak koji je izašao, kamere koje su snimile moj ulazak su vlasništvo FK Partizan. Nadzor nad tim kamerama je kontrolisao FK Partizan. Izašao je prvi, isečeni snimak gde ja kao Vazuri otimam neke papire. A onda postoje neki ljudi tamo, kojima je verovatno dosta tih prevara i mutnih radnji koje oni rade, pa su na internet izbacili celokupan snimak, gde se posle 15 minuta videlo da on zapravo otima papire, što je zaista i bilo tačno. A oni su plasirali namontiran snimak, da bi optužili mene“.

Mijailović je odgovorio i na optužbe o tome da je falsifikovao pečat, kako bi mogao da se registruje u APR.

„U prijavi ka meni i ostalim klubovima, Blagojević, koji je funkcioner rukometnog kluba, daje izjavu da je on držalac nekog pečata SD Partizan i da on garantuje pod materijalnom i krivičnom odgovornošću da je to jedini pečat koji postoji, da bi onda moji advokati pregledali sva dokumenta koja su oni prethodnih dana pečatirali i dostavićemo to uz tužbu. Nisam želeo da to donosim ovde i pokazujem kao đak prvak crteže koje crtam ovde. Postoje dva različita pečata, jedan na ćirilici, jedan na latinici. Jednim su pečatirane tužbe, a drugim su pečatirani dokumenti koji su, recimo, slati klubovima kao poziv za skupštinu. Vidi se jasno da postoje sa njihove strane dva pečata. A on u prijavi garantuje i navodi da postoji jedan“.

„Naravno da kada imate nekoliko pečata nijedan ne može biti isti. Ne mogu se napraviti dva ista pečata, to je nemoguće, da neko napravi dva ista pečata. Sad je pitanje koliko pečata ima, oni tvrde da ima jedan. A mi imamo dokumente koji se pojavljuju sa njihove strane, sa dva pečata. SD Partizan ima nekoliko pečata, kao društvo koje postoji toliko godina, kao kompanije koje imaju po četiri, pet pečata. Dokaz da oni ne govore istinu je to što imaju dva dokumenta u nekoliko dana overena sa dva različita pečata,“ rekao je Mijailović koji je izneo teške optužbe na račun čelnika FK Partizan, pominjajući i kriminal, privatno obezbeđenje, skrivene pozive…

„Nisam se plašio ni kada su namneštali priču oko Velje Nevolje. Mene ta priča ne interesuje, mene zanima Partizan kao i sve ljude koji su unutra.“

Kompletan razgovor sa Ostojom Mijailovićem uskoro pogledajte na jutjub kanalu emisije „Sportlight“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare