Milivoje i Milica pobednici trka kraj Vršačkog brega

Trka kraj Vršačke kule
FOTO: Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

Vršac je prethodnog vikenda bio domaćin prve u nizu „Challenge race“ trka u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Sjajna organizacija, izazovna staza, koja je tražila maksimum od trkača, barem onih koji su želeli plasman na podijum i neoubičajeno toplo vreme za ovaj period godine, obeležili su start nove sezone.

Iako je prva trka održana u ravnom Banatu, poznavaoci prilika u „trejl“ trčanju kažu da je staza bila veoma teška, možda i najteža od svih koje se nalaze u kalendaru SRFS, pošto je start i cilj bio kod Vršačke kule, najviše tačke Vojvodine.

Trku za prvo mesto u generalnom plasmanu poveli su Milivoje Jovović, koji je stazu dugu sedam kilometara pretrčao za 38 minuta i 23 sekunde i Milica Đorđević, kojoj je za pobedu bilo potrebno nešto malo manje od 55 minuta. Njeno vreme iznosilo je 54:47 minuta. Na pobedničkom podijumu bilo je još mesta za Jovana Denovića (39:02) i Miloša Mihajlova (40:15) u konkurenciji muškaraca, dok su kod žena iza Milice Đorđević u cilj ušle Sara Milenković, sa zaostatkom manjim od jednog minuta (55:32), a onda i trećeplasirana Danijela Markov (56:27).

Generalni sekretar Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, Dragan Tomašević, bio je izuzetno zadovoljan dešavanjima pod Vršačkom kulom, gde je bio i start i cilj trke.

„Imali smo sve što je potrebno za dobar start sezone, dobro trasiranu stazu, kvalitetne i brze takmičare, lepo vreme, za razliku od prethodne godine kada je bila kiša i magla, sada je bio sunčan dan i dobar odziv trkača. Hvala našim partnerima iz Vršca, Opštini Vršac i Marku Rašiću, članu gradskog veća zaduženom za sport kao i našoj koleginici Radmili Mandić koji su odradili sjajan posao i možemo reći da je Vršac svake godine sve bolji i bolji i da postavlja ozbiljne zadatke organizatorima ostalih trka u okviru naše lige“, rekao je Tomašević.

I ovoga puta, kao i prethodne godine, održana je društveno odgovorna „Trail cleaner“ akcija čišćenja planinskih staza i šetališta u prirodi kod Vršačke kule, i to će biti praksa do kraja sezone trka u prirodi u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Dodajmo da će trka još biti u Košutnjaku i to već za malo više od mesec dana, nakon toga u Novom Pazaru, Katićima, Mećavniku, na Goliji, Smederevu i na kraju na Zlatiboru, posle čega ćemo dobiti pobednika „Challenge race“ lige.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!