Miloš Spaić u Kobeu napada mesto u Parizu

POKCG

Crnogorski paraolimpijac Miloš Spaić i njegov trener Veljko Čegar otputovali su na Svetsko atletsko prvenstvo, koje će od 17. do 25. maja biti održano u japanskom Kobeu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Spaić će se takmičiti u bacanju kugle, u kategoriji F11 (osobe bez vida). Njegov izlazak na borilište zakazan je za 20. maj. Spaić će u Kobeu pokušati da ostvari haj performans /high performance/, koji bi mogao da mu omogući nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

“Nedavno sam na međunarodnom mitingu u Baru ostvario sa lični rekord sa 11 metara i 39 centimetara. To je samo 27 cetimetara manje od željenog haj performansa, koji bi mogao da me odvede na Paraolimpijske igre u Parizu. To je rezultat koju mogu da ostvarim”, rekao je Miloš Spaić za agenciju MINA.

Spaić je naglasio da je Svetsko prvenstvo najveća smotra sporta i da mu je zadovoljstvo da predstavlja Crnu Goru u zemlji izlazećeg sunca.

“Definitivno ću dati sve od sebe da stignem do haj performansa, a samim tim i do finala na planetarnoj smotri”, zaključio je Spaić.

POKCG

Podsećanja radi, kada je Crna Gora u pitanju, plasman na Paraolimpijske igre su obezbedili stonoteniseri Filip Radović i Luka Bakić, odnosno atletičarka Maja Rajković. Miloš Spaić će nastojati da stigne do norme, a specijalnoj pozivnici se nada mlada plivačica Iskra Dedivanović.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!