Lep broj srpskih sportista na Igrama u Parizu

fiba.basketball

Srbija u tri timska sporta ima predstavnike na Olimpijskim igrama u Parizu. Posle odbojkašica, vaterpolista, košarkaša i košarkašice su obezbedile vizu za Igre 2024. i tako dodale još 12 učesnika Srbije na najvećoj svetskoj sportskoj smotri. 

Srbiji su uvek najveće uzdanice bili ekipni sportovi. Četiri tima iz ekipnih sportova su se plasirala na Olimpijske igre, pet ako računamo i basketaše kojih je četiri u sastavu. Izgledne šanse da se plasiraju na Igre imaju i odbojkaši i to preko FIVB rang liste.

Košarkašice su dodale još 12 učesnika za Igre pa je trenutno 78 srpskih sportista obezbedilo učešće u Francuskoj. Košarka donosi za sada ubedljivo najviše učesnika, 28 jer uz muški i ženski tim tu je i ekipa basketaša.

Treba očekivati da Srbija prebaci 100 učesnika na Igrama jer tek treba da se kvalifikuju atletičari, plivači, tekvondisti, strelci, veslači, teniseri…

Već je jasno da će u Parizu biti više Orlova nego u Tokiju. U Japanu ih je bilo tek 87, doduše odande su doneli čak devet medalja. Iz Rija je stiglo osam medalja od 103 sportiste.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare