Počelo finale Sportskih igara mladih u Splitu

Sportske igre mladih
Sportske igre mladih

U Splitu je u ponedeljak počela velika Međunarodna završnica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Do subote, dečaci i devojčice iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije uživaće u druženju, ali će odmeriti snage i na sportskim takmičenjima u deset disciplina.

Neka takmičenja su već počela i osim sjajnih utisaka koje nose sa splitskih plaža, SIMOVCI iz Srbije poneće i medalje. Na turniru u igri Lino između dve vatre, ekipa „Dragišinci“ osvojila je zlatne, a ekipa „Mišići“ bronzane medalje. Na takmičenju u odbojci na pesku ekipa “Partizan 2” osvojila je treće mesto, dok su se momci iz Velikog Gradišta okitili srebrnim medaljama. Odbojkašice ekipe “Crnjanski” osvojile su četvrto mesto.

Turnir u tenisu doneo je novu radost u tim Srbije. Mina Kapor, mlada ambasadorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, ponovila je prošlogodišnji uspeh osvajanjem zlatne medalje. U finalu smo gledali reprizu Državnog finala Igara iz Srbije. Mina Kapor, mlada ambasadorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, ponovila je prošlogodišnji uspeh osvajanjem zlatne medalje, a srebro je pripalo njenoj dobroj drugarici Ivi Kovačević. U konkurenciji dečaka Mihailo Branković osvojio je srebrnu medalju.

Trka na 60 metara donela je nova uzbuđenja. Benjamin Kokor je na svom četvrtom učešću na Međunarodnoj završnici konačno stigao do zlatne medalje. Peo se stepenik po stepenik, jer ovaj dečak kao uspomenu na Sportske igre mladih već ima bronzu i srebro. Njegova vršnjakinja Fatima Dupljak osvojila je bronzanu medalju. U mlađim kategorijama Nemanja Stajković osvojio je zlato, dok su se Lola Jordanov i Višnja Blagojev okitile zlatnom, odnosno bronzanom medaljom.

Sportske igre mladih
Sportske igre mladih

U timu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih kažu da im je posebno drago što deca jako brzo zaborave na razočaranja kojih je bilo na sportskim terenima i svoje misli preusmeravaju na ono što je cilj Igara, a to je druženje sa decom region ai uživanje u ovom mini-letovanju.

Do kraja takmičenja održaće se turniri u stonom tenisu, malom fudbalu, odbojci, rukometu, basketu i šahu. Svečano zatvaranje Sportskih igara mladih održaće se u petak uveče na splitskoj rivi.