Prijem kod predsednika, ispraćaj u Pariz sa Cetinja

COK

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović prisustvovaće svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, koja je zakazana za 26. jul na Seni.

Podsećanja radi, plasman na Olimpijske igre su za sada obezbedili jedriličar Milivoj Dukić, vaterpolo reprezentacija, a šansu da stignu do Pariza imaju rukometašice, košarkaši, plivači, džudisti, bokseri…

„Milatović je poručio da je afirmacija olimpijskih vrednosti obaveza svakog donosioca odluka i da mu je veliko zadovoljstvo što će na poziv Crnogorskog olimpijskog komiteta prisustvovati otvaranju Olimpijskih igara u Parizu“, saopšteno je iz Kancelarije za odnose sa javnošću predsednika Crne Gore.

COK

Milatović je na sastanku sa ministrom sporta i mladih u Vladi Crne Gore Dragoslavom Šćekićem, čelnim ljudima Crnogorskog olimpijskog komiteta, koje je predvodio predsednik Dušan Simonović i predstavnicima osam nacionalnih sportskih saveza, dogovorio i da se crnogorskim sportistima organizuje svečani ispraćaj na Olimpijske igre.

„Taj događaj će se prvi put održati na Cetinju i tom prilikom predsednik države predaće učesnicima Igara crnogorsku zastavu, koju će nositi na zvaničnom otvaranju u Parizu“, navodi se u saopštenju.

Na radnom doručku u rezidenciji na Cetinju, koji je organizovan u susret Olimpijskim igrama u Parizu, Milatović je čestitao plasman onima koji su već obezbedili učešće na najprestižnijem sportskom takmičenju, uz želju da na leto budu deo što brojnije crnogorske delegacije, dodaje se u saopštenju.

COK

„U otvorenom i srdačnom razgovoru konstatovano je da je sportistima u našoj zemlji neophodna sistemska podrška, te da u budućnosti moramo temeljnije brinuti o nacionalnim sportskim interesima. Učesnici sastanka su se saglasili i da je za potrebe vrhunskog sporta potrebno razvijati postojeću infrastrukturu, ali i unapređivati i graditi nove sportske objekte u zemlji“, piše u saopštenju.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!