Radović ide u Pariz, Bakić je jako blizu POI

POKCG

Crnogorski paraolimpijac Filip Radović sa 1.668 bodova zauzima drugo mesto, dok je Luka Bakić osmi na martovskoj seniorskoj rang listi Svetske parastonis tenis federacije, objavljeno je na zvaničnom sajtu.

Filip Radović je zadržao isti plasman i bodovni saldo u kategoriji S10. Siguran je učesnik Paraolimpijskih igara u Parizu, na kojima će nastojati da ponovo uspeh iz Tokija, kada je stigao do pobedničkog postolja i brnonzane medalje. Pored Radovića, mesto na Igrama u Parizu, obezbedila je i atletičarka Maja Rajković.

POKCG

Plasman je pokvario Luka Bakić, koji nakon poraza od Španca Hoze Manuela Ruiza Rejesa zauzima osmo mesto sa 1.553 boda. Bakić se u ovom momentu nalazi na mestu koje vodi na Paraolimpijske igre.

Najveća pretnja Bakiću je devetoplasirani Japanac Mahiro Funajama, koji ima 11 bodova manje od crnogorskog paraolimpoijca.

Bakića kao i momka iu Japana, do kraja marta i zatvaranja liste očekuju nastupi na turnirima u Linjanu i Kosta Bravi. Bakićev cilj je da sačuva prednost, da stigne do drugih Paraolimpijskih igara u nizu.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!