Sport kakav pamtimo #6 – Nebojša Višković

Nebojša Višković
SK

U šestoj epizodi emisije Sport kakav pamtimo gost, ako je moguće da on bude gost u svojoj kući, je bio jedan od najboljih komentatora u Srbiji, naš kolega Nebojša Višković.

Sa popularnim Viškom pričali smo o tome kako je i zašto zavoleo sport, zbog čega nije nastavio da studira na pravnom fakultetu, koji sportski događaji su njemu ostali urezani u sećanje i zbog čega je ponosan i privilegovan što se bavi komentatorskim poslom.

Na pitanje koliko odricanja je potrebno da bi mogao da uskladi karijeru sportskog novinara i teniskog trenera, Viško je rekao:

„Uh, mnogo, stvarno mnogo… U tom periodu koji je bio najteži i najnaporniji period u fizičkom smislu, jer sam ustajao jako rano kako bih otišao na Banjicu, na terene i držao časove klincima.

Onda sam, recimo u 11-12 išao u Sportski žurnal, koji je u centru grada. Kada bih to završio vratio bih se na Banjicu i ponovo davao časove. U to vreme litar benzina koštao je devet maraka, onako iscrpljen da idem po autobusima nije bilo šanse, jer je teško bilo samo sačekati autobus a kamoli ući u njega. Tako da sam nekako skupio lovu za nekog razdrndanog keca i njega sam vozio i bukvalno u tim trenucima nisam mogao da skrpim kraj sa krajem jer su sve pare koje sam zaradio odlazile na benzin“.

Celu epizodu možete pronaći na našem YouTube kanalu i u videu ispod.

Komentari (3)

Vidi sve komentare