Sportske igre mladih svečano otvorene u Sokobanji

FOTO: Sportske igre mladih

Osma sezona Sportskih igara mladih Srbije svečano je otvorena spektakularnom ceremonijom na letnjoj pozornici "Vrelo" u Sokobanji. Mališani iz ovog regiona, njihovi roditelji, kao i gosti jedne od najlepših banja u Srbiji uživali su u sjajnom programu, a potom i koncertu Jelene Rozge.

Osnivač Igara Zdravko Marić, čovek koji je pre 25 godina u Splitu pokrenuo Igre, prvo se zahvalio sponzorima, a zatim se posebno obratio deci.

„Najdraža deco, da nema vas ne bi bilo ni Igara. I ovog puta, kao našim ambasadorima, želim da vam poručim da se uvek igrate, da što kasnije odrastete i da što duže učestvujete u Igrama, a naš tim će pružiti sve da Igre iz godine u godinu budu sve bolje“ rekao je Zdravko Marić.

Predsednik opštine Miodrag Nikolić rekao je da je izuzetno ponosan što je Sokobanja domaćin svečanog otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

„Sportske igre mladih imaju veliki značaj za naš turizam, budući turistički promet i trudićemo se da naredne i svih sledećih godina sve podignemo na viši nivo i dodatno unapredimo saradnju“, istakao je Miodrag Nikolić i dodao da Sokobanja nije jedna od najlepših banja u Srbiji, nego najlepša.

Takmičenja Sportskih igara mladih Srbije tokom ove godine održane su u 36 gradova i opština, a u ime generalnog sponzora „Dunav osiguranja“ sve prisutne pozdravila je Maja Marković, direktorka centra za korporativni marketing i brigu o klijentima u kompaniji. Ona je podsetila da su Igre najmasovniji i veoma dragocen projekat u okviru krovnog  projekta kompanije pod nazivom „Prijatelj od detinjstva“.

Na predivnoj ceremoniji otvaranja Igara za sezonu 2021., koja podseća na otvaranje Olimpijskih igara baklju prijateljstva nosile su talentovane sportistkinje ovog kraja Hana Jovanović i Teodora Trifić.

„Velika mi je čast što su Igre u mom gradu. Ponosna sam na moju ekipu što se plasirala na regionalno finale, nadam se plasmanu i na Državno i radujemo se daljem takmičenju i druženju“, izjavila je Hana Jovanović, za čije usluge se već interesuju odbojkaški klubovi Partizan i Crvena Zvezda.

FOTO: Sportske igre mladih

Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Predrag Mijatović, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.