Japanski mediji: Obavezni testovi, UO OI: Biće promena

Clive Rose, Getty Images

Gradonačelnica Tokija Juriko Koike govorila je o Olimpijskim igrama koje će se održati u japanskoj prestonici 2021. godine i naglasila da će Igre verovatno morati da budu “pojednostavljene” zbog pandemije koronavirusa, koja je takmičenje i odložila za 2021. godinu.

Budući da još nema vakcine za virus, igre narednog leta biće drugačije od svih prethodnih, a Koike je naglasila da se već radi na rešenjima.

Povezano

Svi stanovnici Tokija su nestrpljivi da se Olimpijske i Paraolimpijske igre održe i mnogo im se raduju, pa ćemo zbog toga morati da racionalizujemo i uprostimo neke procese”, rekla je Juriko Toike.

Prva žena Tokija se medijima obratila komentarišući pisanja japanskog lista “Jomiuri”, koji je navodio informacije dobijene od izvora bliskim upravnom odboru Igara. U tekstu “Jomiurija” iznete su informacije prema kojima će negativian PCR test biti neophodan za sve učesnike i gledaoce, kako bi se sprečilo masovno širenje koronavirusa.

Osim toga, list je govorio i o pregovorima odbora Igara i Međunarodnog olimpijskog komiteta, po kojima se razmatra i ograničenje kretanja sportista u olimpijskom selu.