Vraneš selektor Srbije

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije, na elektronskoj sednici koja je održana u petak, odlučio je da novi selektor muške rukometne reprezentacije Srbije bude Ljubomir Vranješ.

– Između dva kandidata koja su pokazala veliku volju i hrabrost da pomognu rukometnoj reprezentaciji da se kroz preostale dve kvalifikacione utakmice plasira na Evropsko prvenstvo u Danskoj, članovi Upravnog odbora odlučili su elektronskim glasanjem da između dva sjajna profesionalca, ipak to bude Ljubomir Vranješ – istakao je predsednik RSS-a Velimir Marjanović.

Iz Saveza navode da će se o daljem radu muške seniorske reprezentacije odlučivati u zavisnosti od planova i programa reprezentacije Srbije, kao i da su oba kandidata i pre proglašenja istakla da bi reprezentaciju vodila i nakon kvalifikacija, i da su imali gotovo iste poglede, planove i ciljeve što se reprezentacije i srpskog rukometa tiče.

Novog selektora reprezentacije u narednom periodu očekuju dve kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2014. godijne, prva 12. juna sa selekcijom Rusije, a druga 16. juna 2013. godine sa Bosnom i Hercegovinom. Reprezentacija Srbije trenutno je treća u svojoj grupi 7, sa pet bodova, ispred nje su selekcije Rusije i Austrije, dok se selekcija Bosne i Hercegovine nalazi na četvrtom mestu.

Ljubomir Vranješ trener je nemačkog bundesligaša Flensburga, a pored trenerske karijere, igrao je i kao reprezentativac Švedske. Vranješ ugovor sa Felsuburgom ima do 2017. godine, a „orlove“ će voditi paralelno.

(Foto:MN Press)

Author: Sportal.rs