Ilić 13. u Beleku

Srpska golf reprezentacija ponovo je uspela da ostavi izvanredan utisak na jednom jakom međunarodnom takmičenju. Na otvorenom prvenstvu Turske u odličnoj konkurenciji 38 takmičara iz 13 zemalja Čedomir Ilić je završio na 13. mestu, Ilija Đurđević je bio 25, a Mihailo Dimitrijević 28.

Teren nacional u Beleku sa sloup rejtingom 150 spada u zahtevnije, a kako kaže kapiten našeg tima Nebojša Lazić, u kombinaciji sa vremenskim uslovima nikako nije bio lak za igru. Ferveji terena su veoma uski pa igrači gotovo da nisu ni koristili drajvere, već isključivo dugačke ajrone i hibride.

U jakoj konkurenciji, čvrsti živci su bili presudni pa je trijumfovao domaći igrač Hamza Sajin rezultatom +7, ispred Švajcarca Filipa Švajcera i Lombarda Janesa iz Nemačke. Ilić je za pobednikom posle četiri dana zaostao za 20 udaraca.

Inače turski reprezentativci su se spremali baš na ovom terenu mesec dana, pa su kao rezultat toga imali čak sedmoricu golfera među prvih 15.

Naredno veliko takmičenje biće od 20. do 23. juna na terenima na Adi Ciganliji i Žablju kada je na programu 12. Nacionalno amatersko prvenstvo Srbije.

Author: SEM