ŠPANOVIĆ: Medaljama na osporavanje

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da će i u 2015. godini pokušati da se sa svakog takmičenja vrati sa medaljom.

„Zadovoljna sam postignutim u 2014. godini. Učiniću sve da se posle svakog takmičenja vratim sa medaljom. Ukoliko to ne uradim, ne zameram sebi mnogo, jer dajem sve od sebe. Na takmičenju se nikad
neću pojaviti nespremna. Treba ne postoji odavno, jer su tu devojke sa kojima se borim već par godina unazad i svako osvajanje medalje je momenat trenutne inspiracije“, rekla je Španović novinarima u Beogradu.

Španović je u petak proglašena za najbolju srpsku atletičarku u 2014. godini. Ona je ove godine osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Cirihu u skoku u dalj i bila je treća na Svetskom prvenstvu u dvorani u Sopotu.

„Bilo bi neskromno reći da nisam zadovoljna, dve velike medalje u jednoj godini su nešto što je retko kome pošlo za rukom. Imam tu sreću da je moja disciplina takva da mogu da se takmičim i u dvorani i napolju. Odradili smo 99 odsto plana, ali žao mi je jer sam bila blizu osvajanja zlatne medalje na svim takmičenjima“, kazala je ona.

Najveće takmičenje koje srpsku rekorderu u skoku u dalj očekuje u 2015. godini je Svetsko prvenstvo u Pekingu.

„Želim da uradim sve da se na tom takmičenju pojavim maksimalno spremna. Imaću na desetine takmičenja u sledećoj godini i na svakom moram biti spremna kao ove godine. Znam da su očekivanja velika, ali to nije nešto što budi strah i nesigurnost u meni, već nešto što me podstiče da dam sve od sebe“, rekla je Španović.

Ona je dodala da ne oseća pritisak javnosti, odnosno da je taj pritisak bio mnogo veći pre Svetskog prvenstva u Moskvi 2013. godine sa kojeg se vratila sa bronzanom medaljom.

„Iskreno, pre Moskve je bio mnogo veći pritisak, zato što su me prijatelji i mediji otpisivali i pričali o tome kako sam bivša atletičarka i kako više pažnje posvećujem izgledu. Eto, ja sam im odgovorila medaljama“, zaključila je ona.

Author: Beta