Olimpijski šampion: Ne napuštam Dinamo ni po cenu Pariza

Laurence Griffiths/Getty Images

Artur Dalalojan, olimpijski šampion u sportskoj gimnastici, izjavio je da neće napustiti Dinamo iz Moskve, koji važi za vojni klub, iako bi to moglo da ga spreči da učestvuju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Međunarodni olimpijski komitet juče je preporučio da se sportisti iz Rusije i Belorusije vrate na međunarodna takmičenja, ali da to ne važi za one koji su na bilo koji način povezani sa ratom u Ukrajini ili su pripadnici vojske.

povezane vesti

„Ništa mi tu nije jasno, jer su u našoj zemlji svi obavezni da služe vojsku, tako da smo svi na neki način povezani sa bezbednosnim strukturama. Ja sam od detinjstva član Dinama iz Moskve i nemam nameru da bilo šta menjam“, izjavio je Dalalojan, vlasnik ekipnog zlata sa Rusijom na Igrama u Tokiju 2021. godine.

Rus smatra da odluka MOK – a u suštini neće promeniti ništa u statusu ruskih sportista, koji su suspendovani od februara prošle godine.

„Oni sam žele da naruše naše jedinstvo i poremete sistem. Međutim, ubeđen sam da neće uspeti u tome“, istakao je Dalalojan, koji ima nadimak Kralj Artur.

Pored olimpijskog zlata, Dalalojan ima i tri svetske krune. U Dohi 2018. godine bio je najbolji u višeboju i u parteru, dok je timsko zlato osvojio u Štutgartu 2019. godine.