SP: Crna Gora obezbedila tri medalje, Gracija cilja zlato

BSCG

Boćari Crne Gore ispunili su obećanje koje su dali pre polaska na Svetsko prvenstvo u boćanju za takmičare od 18 do 23 godine. Kao i prošlog leta, Crna Gora je obezbedila tri medalje, a Gracija Stjepčević je stigao do finala i prilike da osvoji zlatnu medalju.

Podsećanja radi, prošle godine u ovo vreme, Gracija Stjepčević je osvojio zlatnu medalju u disciplini brzinsko izbijanje, srebrnu medalju u štafeni sa Ilijom Belanom, odnosno bronzanu u disciplini precizno izbijanje, na Svetskom prvenstvu. Nedugo zatim, Gracija je stigao do bronzane medalje na seniorskom šampionatu Evrope u disciplini brzinsko izbijanje.

BSCG

Godinu dana kasnije medalje su obezbedili Gracija Stjepčević, Ilija Belan i Igor Petković.

Gracija Stjepčević je u četvrtfinalu discipline pojedinac slavio protiv rivala iz Perua, stigao je do polufinala, bronzane medalje, a sada napada finale. Gracija je mogao do finala i u disciplini precizno izbijanje, ali je u četvrtfinalu posle velike borbe poražen od rivala iz Tunisa sa 21:20. Gracija je u polufinale discipline pojedinac stigao do finala, pa će se u Alžiru boriti za zlatnu medalju. Gracija je pobedio rivala iz Italije, a rival u finalu će mu biti takmičar iz Hrvatske.

U disciplini precizno izbijanje, do polufinala i sigurne medalje, stigao je Ilija Belan koji je sa 21:18 slavio protiv rivala iz Alžira. Ilija će se za mesto u finalu boriti protiv takmičara iz Hrvatske.

Privatna arhiva

Igor Petković je polufinale i bronzanu medalju obezbedio u discipline krug, a Petković je u odlučujućem meču za medalju slavio protiv rivala iz Libije. Igor nije uspeo da stigne do polufinala, poražen je od takmičara iz Hrvatske.

Gracija Stjepčević, Ilija Belan i Igor Petković su već ostvarili veliki uspeh, a ostaje nam jedino da im poželimo mnogo sreće u nastojanju da stignu do finala i zlatnih medalja.

Bonus video