Znate li šta su „figitalne igre“?

figitalne igre
Igre budućnosti

U velelepnom "Ekspo centru u Kazanju" zvanično su otvorene „Igre budućnosti“, prvi veliki međunarodni turnir figitalnih sportova na svetu koji kombinuju fizička takmičenja u klasičnim sportovima i posebno priređenim digitalnim sportskim disciplinama za onlajn učesnike iz celog sveta.

U okviru „Igara budućnosti“ se nastavlja i jedan od najvećih društveno-odgovornih projekata za decu u sportu na svetu, „Fudbal za prijateljstvo Figital“, u kome i u svojoj desetoj sezoni postojanja Srbiju predstavlja omladinska škola FK „Crvena zvezda“ kroz učešće mladog fudbalera Filipa Avramovića i trenera Marka Milića.

Sportske manifestacije:

Dečaci i devojčice iz 13 zemalja sveta uzrasta do 12 godina će sačinjavati 6 „Timova prijateljstva“ nazvanih po imenima retkih i ugroženih vrsta životinja, a takmičiće se u pravom fudbalu, kao i u njegovoj digitalnoj verziji posebno priređenoj za „Igre budućnosti“.

Deca se već nekoliko dana nalaze na kratkim pripremama za ovo takmičenje novog doba u Kazanju, uživajući u druženju sa svojim vršnjacima iz Evrope, Afrike i Azije sa kojima uvežbavaju tajne uspeha i formiraju timski duh pred početak mečeva.

Svi učesnici višednevnog takmičenja dobiće status Mladih ambasadora programa „Fudbal za prijateljstvo“ i po povratku kući nastaviće da dele svoja iskustva i promovišu devet osnovnih vrednosti programa – prijateljstvo, jednakost, pravda, zdravlje, mir, odanost, pobeda, tradicija i čast.

Pored predstavnika omladinske škole FK Crvena zvezda, među timovima iz celog sveta koji će nastupiti u e-sport segmentu događaja je i specijalizovani NBA E-Sport tim Crvene zvezde, (kao i E-sport tim FK Partizan iz digitalnog fudbala).

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!