Briljantni Grk pobedio Inđića i osvojio „Srbija Open“

Evgenios Joanidis
foto: Šahovski savez Srbije

Međunarodni majstor iz Grčke Jevgenios Joanidis pobednik je drugog međunarodnog šahovskog turnira „Srbija Open 2022“. On je u partiji poslednjeg kola, u direktnom duelu za prvo mesto, savladao reprezentativca Srbije velemajstora Aleksandra Inđića i sa osam osvojenih poena iz devet partija ostvario rezultat kojem bi pozavideli i vodeći svetski velemajstori.

Drugo mesto sa pola poena manje osvojio je indijski velemajstor Arjan Čopra, a treće izraelski velamajstor Evgeni Zanan.

Povezano:

Čak petorica srpskih velemajstora našl i su se na deobi 5-23. mesta sa 6,5 poena. To – Aleksandar Inđić (11), Velimir Ivić (13), Luka Budisavljević (15), Miloš Perunović (16) i Ivan Ivanišević (21).

Najuspešnija šahistkinja iz Srbije bila je Teodora Injac sa 5 osvojenih poena i ispunjenom normom za muškog internacionalnog majstora.

U amaterskoj grupi pobedio je Necmetin Korkmaz iz Turske sa 7,5 poena, koliko je imao i drugoplasirani Batulga Tenunbold iz Mongolije. Treći sa pola poena manje bio je ruski šahista Kiril Šošin.

Serbia Open 2022
foto: Šahovski savez Srbije

Trojica naših igrača imali su jednako poena kao trećeplasirani Šošin ali zbog lošijih dodatnih kriterijuma ostali su bez medalje. Ilija Stanojević je bio sedmi, Anđelko Dragojlović osmi, a Miloje Brajić deveti.

Na „Srbija openu 2022.“ učestvovalo je 400 igrača iz 42 države.

Konačnu tabelu „Master grupe“ NA OVOM LINKU.

Komentari (0)

Vidi sve komentare