Selbi izborio mesto na WCS klasiku, od ponedeljka na SK

Action Images / Peter Cziborra Livepic

U sredu uveče je okončan snuker turnir WST klasik, poslednji pred Tur čempionšip, te je poznato ko će se sve naći na takmičenju koje okuplja osam najboljih igrača iz tekuće sezone, a koji ćete, kao i do sada, moći da pratite na kanalima Sport Kluba.

Četvororostruki svetski šampion Mark Selbi je ponovo u krugu pobednika. On je u sredu uveče, u finalu WST klasika u Lesteru savladao Džunsu Panga, te došao do druge titule ove sezone, odnosno ukupno 22. velikog pehara u karijeri.

U finalu, u kojem je izgubio samo dva frejma, je imao tri senturija, te u pravo vreme, pred Svetsko prvenstvo, ulazi u odličnu formu.

Okončanjem ovog takmičenja je postalo poznato kojih osam igrača će se naći na Tur čempionšipu, koji počinje u ponedeljak. U pitanju je turnir koji je pandan teniskom Masters kupu, obzirom da okuplja osam najboljih igrača iz aktuelne sezone.

Pred sam WST klasik, mesta na ovom takmičenju su imali Mark Alen, Šon Marfi, Ali Karter, Kajren Vilson, Rajan Dej i Robert Milkins, a od srede uveče je poznato da će se u njihovom društvu naći još i Ding Žunui i Mark Selbi.

Odličnu priliku da zaigra na Tur čempionšipu propustio je Džad Tramp, koji je zaustavljen u trećoj rundi, od strane Džimija Vajta, te tako po prvi put u karijeri neće učestvovati na ovom turniru. Veliku šansu da se plasira je propustio i aktuelni šampion Skotiš opena, Geri Vilson, kojem je bio potreban plasman u finale, ali je on izgubio u polufinalu, od kasnijeg osvajača WST klasika Džunsu Panga.

Tur čempionšip se kao i do sada igra u formatu jedan dan – jedan meč, i svi susreti se igraju na čak 10 dobijenih frejmova.

Turnir možete pratiti u direktnim prenosima na kanalima Sport Kluba, od ponedeljka 27. marta, do nedelje 2. aprila, u terminima od 14, odnosno 20 sati.