Selbi veruje da i on može do sedam svetskih titula

Mark Selbi
Photo by Zac Goodwin - Pool/Getty Images

Mark Selbi veruje da može da osvoji sedam titula svetskog šampiona i izjednači se sa rekorderima Stivenom Hendrijem i Ronijem O'Salivenom.

Povezano

Selbi je u sredu osvojio titulu na turniru u rodnom Lesteru pobedom u finalu protiv Kineza Penga Đansua 6:2 i osvojio 22. rangirnu titulu u karijeri. Time je izborio i mesto na WCS Klasiku koji od ponedeljka možete da pratite na Sport Klubu.

Selbiju je ovo druga titula u sezoni i veruje da je na vrhuncu forme uoči predstojećeg turnira u Halu i Svetskog prvenstva, koje će biti odigrano od 15. aprila do 1. maja u Krusibl teatru u Šefildu.

Selbi se vratio takmičenjima nakon što je prošle godine imao problema sa mentalnim zdravljem.

„Uvek želim da igram dobro u Lesteru i prikažem dobru predstavu kod kuće. Nisam to uvek radio i sjajno je podići trofej posle niza dobrih rezultata. Sjajno je osvojiti titulu i plasirati se na naredni turnir, što je i bio cilj. Sigurno da nije nemoguće da osvojim sedam svetskih titula. Naravno, to je neverovatno teško, a imati četiri je već prevazišlo moje naluđe snove“, rekao je Selbi, preneo je Jurosport.

Svetski šampion iz 2014, 2016, 2017. i 2021. godine naveo je da mu je cilj da osvoji više novca i više titula u Šefildu.

„Bilo bi sjajno ponovo pobediti na Krusiblu. Sve dok igram, daću sve od sebe da to uradim. Prošli put nije bilo sjajno, zbog stanja u kome sam bio nisam osvojio novca koliko inače osvajam i pao mi je renking. Zbog toga sam bio pomalo pod pritiskom jer sam trošio novac, ali i jer sam morao da obezbedim mesto među 16 najboljih. I dalje imam ciljeve. Voleo bih da osvojim više titula svetskog šampiona, više triplih kruna i da se vratim na prvo mesto. Sada za to imam šanse“, ocenio je Selbi.

Jedan od najboljih snukeraša svih vremena, sedmostruki svetski šampion Roni O’Saliven oštro je kritikovao rukovodstvo snukera i rekao da je taj sport u najlošijoj situaciji u istoriji. Predsednik Svetskog snukera Stiv Doson naveo je da takve izjave nanose štetu snukeru i da su kritike neutemeljene i pozvao na razgovor sa igračima.

Svetski šampion iz 2010. godine Australijanac Nil Robertson složio se sa ocenom da su mesta odigravanja turnira „bez duše“ i sa nezadovoljstvom oko termina, dok je Selbi rekao da O’Saliven ima pravo da kaže svoje mišljenje o stanju snukera, ali da je o tome trebalo da razgovara na sastancima pre nego sa medijima.

„Igrači, uključujući Ronija, imaju mišljenje o pitanjima kakva su renking i nagradni fond, ali sastanci tome služe. Prošle sedmice je bio jedan veliki sastanak, prisustvovali su glavni ljudi Svetskog snukera, ali i igrači bi trebalo da se pojave, pre nego da odu u medije. Pojavio sam se, postavio pitanja i mislim da je bilo pozitivno i konstruktivno. Šta više mogu da urade?“, zapitao je on.

„Nisam bio na svim sastancima, ali ovaj je bio veliki i važan o budućnosti snukera. Mark Vilijams je rano stigao iz Velsa i Šon Marfi je doputovao iz Irske“, dodao je Selbi koji bi mogao da zameni O’Salivena na prvom mestu svetske rang-liste pre Svetskog prvenstva, ako osvoji turnir i prvu nagradu od 150.000 funti na predstojećem turniru u Halu.

Komentari (0)

Vidi sve komentare