Inspired by hope – uspešno završena i druga etapa

PH Srbija, Inspred by Hope

Na jednoj od najtežoj trka na svetu – Sahara race u Namibiji u utorak je trčana druga etapa u dužini od 40 kilometara. Srpski tim koji se takmiči pod imenom Inspired by hope, a koji čine ultramaratonci Jovica Spajić i Marina Lazić, uspešno je završio i tu izuzetno zahtevnu etapu.

Jovica je drugu etapu završio kao trećeplasirani i drži treću poziciju u generalnom plasmanu. U izuzetno teškoj konkurenciji, posle šest sati i devet minuta, Marina je prošla kroz cilj druge etape i trenutno je na devetom mestu u ženskoj konkurenciji.

Kada su takve trke izdržljivosti u putanju, pogotovo one koje se održavaju u ne tako humanim uslovima, cilj i uspeh je uopšte završiti trku.

Upravo tim koji je osnovalo Udruženje pacijenata Plućna hipertenzija Srbije – Inspired by hope za osnovni, ujedno najteži i najzahtevniji, cilj ima da pokuša da istrči svih 250 kilometara za sve obolele osobe od plućne hipertenzije. I ne samo to, već da na impresivan način skrene pažnju na postojanje retke i teške bolesti, kao i da ukaže na značaj uspostavljanja što ranije dijagnoze, koja je od sustinškog značaja za preživljavanje obolelih od plućne hipertenzije.

Takmičari su do sada prešli 79 kilometara u Namibiji, a Sport klub će nastaviti da izveštava u narednim danima sa te epske trke.

Treća etapa trči se u utorak u dužini od 43 kilometra. Trka se sastoji od sedam etapa, ukupne dužine 250 kilometara po pesku, na izuzetno visokim temperaturama praćenim jakim vetrom.