Velika snuker karijera okončana zbog povrede

Laurence Griffiths/Getty Images

Nekadašnji svetski prvak u snukeru Piter Ebdon odlučio je da u 50. godini okonča profesionalnu karijeru zbog toga što je imao velikih problema sa povredama, a mnoge popularne ličnosti ovog sporta, uključujući i Džada Trampa, izrazile su veliko žaljenje zbog ove odluke sjajnog Engleza.

Ebdon je naveo da je od kraja prethodne godine osećao velike bolove u vratu, leđima, ramenima i rukama, kao i da je odabrao da okonča karijeru kako ne bi morao da ide na komplikovanu operaciju kičme.

Povezano

Ebdon je 2002. godine postao svetski prvak kada je u sjajnom finalu sa 18:17 bio bolji od Stivena Hendrija, a finala je igrao još i 1996. i 2006. godine.

Imao sam pregled magnetnom rezonancom koji je otkrio velika oštećenja na mom vratu. Trebalo je da idem na operaciju koja bi zahtevala zamenu dva pršljena, a ukoliko bi pošla naopako, mogao bih da ostanem u kolicima do kraja života. Čak i u slučaju da bi uspela, možda bih morao da je ponovim za desetak godina. To jednostavno nije bio rizik koji bih želeo da preduzmem”, izjavio je Piter Ebdon.

Srećan odlazak u penziju, Piter. Kakva fantastična karijera. Mnogo sam naučio igrajući protiv tebe, a posebno cenim to što si uvek želeo da pokušavaš lude udarce”, napisao je na svom Tviter profilu aktuelni najbolji igrač sveta Džad Tramp.

“Ebdonator” iz Ajlingtona karijeru je završio sa 377 trocifrenih brejkova, 13 osvojenih turnira (9 rangirnih) i zaradom većom od 3,5 miliona funti.