Snuker SP: Sjajni Vilijams se vratio protiv Trampa

Vesti pojedinačni sportovi 29. apr 202223:59 > 30. apr 2022 0:18 3 komentara
Mark Vilijams
Photo: ActionPlus12314887 MarkxStephenson

Iako je posle dve sesije delovalo da je svetski broj četiri Džad Tramp viđen u finalu Svetskog prvenstva u Šefildu, iskusni Mark Vilijams uspeo je sjajnom igrom u trećoj sesiji da se potpuno vrati u život.

Vodio je Tramp posle prve dve sesije 11:5 i čak je delovalo da bi sve mogao da završi u trećoj sesiji. Bilo mu je potrebno da dobije šest od osam frejmova.

Ali umesto takvog scenarija desio se dijametralno suprotan. Vilijams se razigrao, smanjio greške i potpuno se vratio u polufinale. Dobio je u trećoj sesiji šest frejmova, a izgubio samo dva i smanjio na 13:11. Nema sumnje da će četvrta sesija biti veoma napeta, iako je delovalo da bi Tramp na krilima sjajne forme ovaj duel mogao da reši bez previše drame.

U drugom polufinalnom okršaju, poslastici za sladokusce, tek treba da se igra treća sesija. Prvi igrač sveta Roni O’Saliven vodi posle dve sesije 10:6 protiv velikog rivala Džona Higinsa i to pošto je Higins poveo 3:0. Raketa O’Saliven dobio je poslednjih pet frejmova i ulazi sa ozbiljnom psihološkom prednošću u treću sesiju.

Nastavak polufinalnih okršaja zakazan je za subotu.