Radović i Bakić u TOP 5, žele medalju na SP u Granadi

POKCG

Crnogorski stonoteniseri Filip Radović i Luka Bakić, posle uspešnih nastupa i pobedničkih postolja na turnirima u Parizu, Laškom i Podgorici, nalaze se među pet najboljih na julskoj Svetskoj para stoni tenis rang listi, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Filip Radović se, sa dodatnih 16 bodova, učvrstio na trećem mestu sa 1.776 bodova. On je ujedno i najbolji stonoteniser na juniorskoj rang listi igrača do 23 godine. Luka Bakić, zahvaljujući trijumfu na Montenegro openu i osvojenih 30 bodova zauzima petu poziciju sa  1.703 boda, što je njegov najbolji plasman na rang listi u karijeri.

POKCG

Zvanični paraolimpijski, svetski i evropski šampion, Poljak Patrik Čojnovski, zadržao je čelnu poziciju sa 1.926, dok je drugoplasirani Dejvid Džejkobs iz Indonezije sa 1.795 bodova. Vicešampion sa Paraolimpijskih igara iz Tokija, Francuz Mateo Bohas je četvrti sa 1.740 bodova.

„Radović i Bakić su obezbeili direktan plasman na Svetsko prvenstvo, koje će od 6. do 12. novembra biti održano u španskoj Granadi. Konačan spisak učesnika biće poznat 31. jula, kada će Svetska para stoni tenis federacija podvući crtu. U Granadi će, u kategoriji S10, nastupiti 15 najboljih”, saopšteno je iz Paraolimoijskog komiteta.

POKCG

Podsećanja radi Crna Gora ima medalje sa Paraolimpijskih igara, sa evropskih šampionata, a sada želi prvu medalju u istoriji kada su planetarne smotre u pitanju.